Мъжката тенис асоциация (АТР) обяви нова ранкинг система за оставащата

...
Мъжката тенис асоциация (АТР) обяви нова ранкинг система за оставащата
Коментари Харесай

Големи шансове за прогрес на Григор Димитров с новата ранкинг система


Мъжката тенис асоциация (АТР) разгласи нова ранкинг система за оставащата част от 2020 година, която ще обгръща резултатите през миналите 22 месеца (март 2019 - декември 2020). Тя пази играчите от загуба на точки до края на сезона и те могат само да надграждат над актива си.

До края на 2020 са доказани публично (засега) следните шампионати: Вашингтон, Синсинати, US Open, Кицбюел, Мадрид, Рим и “Ролан Гарос”. От тях през 2019-а Григор взе участие в двата “Мастърс”-а на клей, както и в Синсинати, а също и в двата шампионата от “Големия шлем”.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sportal Open Tennis (@sportal.open.tennis) на Юни 24, 2020 в 5:09 PDT

Димитров няма да има потребност да пази точките си от полуфинала в Ню Йорк, тъй като при по-слабо класиране тази година (ако въобще участва) просто ще му се зачете по-добрият резултат от 2019-а. В “Ролан Гарос” предходната година той стигна до третия кръг, където отстъпи на Стан Вавринка в хубав и оспорван мач. Ако не запише по-добро показване тази година, то Григор ще си резервира 90-те точки от предходната.

В Мадрид и Рим българинът има огромни шансове да надгради над ранкинга си, тъй като през 2019-а отпадна още в първия кръг на “Мастърс”-ите. В испанската столица бе спрян от Тейлър Фриц с два тайбрека, а във Вечния град отстъпи в три сета на Ян-Ленард Щруф.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sportal Open Tennis (@sportal.open.tennis) на Юни 3, 2020 в 1:34 PDT

В Синсинати обстановката е идентична, тъй като през 2019-а жребият му прати Вавринка още в първия кръг и той още веднъж отстъпи в три сета. От АТР намекнаха, че тази година може да се организира и “Мастърс”-ът в Париж, където предишният сезон Григор игра ужасно и стигна до полуфиналите, а там направи прекрасен мач с Новак Джокович (6:7(5), 4:6).
Естествено, най-важното сега е Димитров да се оправи с сложната обстановка, в която бе подложен с позитивния тест за ковид и да реши къде е най-удачно да възобнови професионалните си изяви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР