Мъжка черна пантера е новият обитател на зоопарка в Бургас.

...
Мъжка черна пантера е новият обитател на зоопарка в Бургас.
Коментари Харесай

Мъжка черна пантера е новият обитател на зоопарка в Бургас

Мъжка черна пантера е новият жител на зоопарка в Бургас. Пантерата е на 8 месеца и носи името Калил. Той несъмнено е един от най-красивите хищници, освен в зоопарка, само че и на планетата.

„ В превод от арабски името на красивия див звяр значи другар. Той е отзивчиво надъхан и е другар с съвсем всички ”, описа Кръстьо Дъбов, шеф на Зоопарк – Бургас. Дъбов посочи, че животното е от типа азиатски леопард. „ Калил е на близо 8 месеца, дойде в Бургас от другарски зоопарк. Опитахме се до го социализираме,  успяхме ненапълно. Започваме градеж на 1 декар хабитат за пантери, нещо, което не е правено в България до този миг. В него ще има ѝ езеро, а средата ще предлага всички улеснения за пантерата ”, добави Дъбов.

В момента от зоопарка в Бургас търсят партньорка за Калил. Търси се и осиновител на животното, който ще оказва помощ с финансова помощ за закупуване на храната му, заяви Нова тв.

„ Мисля до края на годината да създадем изненада на всички бургазлии и посетители на града. Нещо, което не е правено до в този момент в български зоопарк, на ще го запазя в загадка, с цел да бъде изненада ”, добави Кръстьо Дъбов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР