Мъжете трябва да застанат редом с жените и да изразят

...
Мъжете трябва да застанат редом с жените и да изразят
Коментари Харесай

Меган се набърка в политиката, защити правото на аборт: И Хари е гневен на Върховния съд в САЩ

Мъжете би трябвало да застанат паралелно с дамите и да изразят по-ясно недоволството си от решението на Върховния съд в Съединени американски щати, с което де факто абортите още веднъж бяха неразрешени. Това съобщи Меган Маркъл в изявление за Vogue.

Темата породи вълна рецензии и неодобрение на континента, като една от редакторите на списанието даже намерено сподели, че ще приветства, в случай че би трябвало в дома си в Ню Йорк, всяка жена, която желае да прекъсне бременността си.

Маркъл от своя страна даде за образец брачна половинка си принц Хари, който по думите й е феминист и е реагирал яростно на новините за решението на Върховния съд в Съединени американски щати. Херцогинята на Съсекс разгласи, че всички мъже би трябвало да се причислят към дамите в битката да запазят правото на нежния пол на аборт. " Разговаряхме доста със брачна половинка ми по тематиката, той също е феминист ", сподели Меган.

„ Мъжете би трябвало да надигнат глас в този миг, тъй като тези решения засягат връзките, фамилиите и обществото като цяло. Те може да са ориентирани към дамите, само че въздействат на всички нас в последна сметка. Става въпрос за физическата сигурност на дамите “, сподели Маркъл.

По думите на херцогинята никой не би трябвало да бъде принуждаван да взема решение, което не желае и което може да сложи живота му в заплаха.

На 24 юни Върховният съд в Съединени американски щати взе историческо решение, с което анулира знаково решение от 1973 година по делото " Роу против Уейд " и постанови, че щатите още веднъж ще имат правото да не разрешават абортите.

Източник: woman.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР