Мъжете са от Марс, жените са от Венера – това

...
Мъжете са от Марс, жените са от Венера – това
Коментари Харесай

Сексолог за Edna.bg: Вярно ли е, че мъжете изпитват оргазъм по-често от жените?

Мъжете са от Марс, дамите са от Венера – това е от дълго време обсъждана тематика. А когато става въпрос за полово наслаждение и оргазъм, наподобява, че в действителност сме от разнообразни планети. Нека да разгледаме обстоятелствата.

Според изследване, представено от huffingtonpost.co.uk през 2023 година, от 2000 възрастни, единствено 5% от дамите настояват, че постоянно получават оргазъм по време на секс, спрямо 20% от запитаните мъже. И този брой даже понижава, в случай че става въпрос за елементарен секс с навлизане.

 мъже дами секс iStock

4 от 10 полово дейни дами признават, че в никакъв случай или доста рядко реализират оргазъм единствено посредством тази активност.

Данните за женския оргазъм би трябвало да се одобряват с известна доза подозрение, защото е мъчно да се създадат надеждни изводи от изследвания.

Симулирането на оргазъм е доста постоянно срещано измежду дамите и съгласно едно проучване съвсем половината (43%) от дамите в Англия са симулирали оргазъм в даден миг, с цел да не наранят възприятията на колегата си или просто да приключат с акта.

Има доста аргументи, заради които една жена може да твърди, че е получила оргазъм, даже да не е, в това число напън да угоди на колегата си или комплициране по отношение на това какво е оргазъм.

Друго изследване открива, че 95% от хетеросексуалните мъже нормално реализират оргазъм, на фона на 65% при хетеросексуалните дами.

Всъщност, в случай че обърнем внимание на стимулацията и биологията на оргазма, при мъжете работят изцяло разнообразни механизми, в сравнение с при дамите. Една от най-големите разлики: еякулацията.

Edna.bg потърси експертно мнение и от сексолога и психолог Гинка Георгиева. Тя е безапелационна, че нищо не може да мери мощта и силата на един оргазъм, без значение дали приказваме за мъже, или дами. 

Гинка разяснява, че от позиция на физиологията в действителност мъжете изпитват оргазъм по-често от дамите. „ При тях еякулацията е съпроводена от оргазъм. Докато при дамите доста постоянно, изключително в контакт с сътрудник, оргазмът липсва. Тук към този момент можем да кажем, че мъжете в болшинството случаи изпитват оргазъм. “

Когато мъжът изпита оргазъм, той еякулира - това е биологията на половата функционалност на мъжа. Може би сте чували и за женската еякулация. Фактът, че това събитие е доста по-рядко срещано и не би трябвало да съответствува с оргазъм, допуска, че не е аналогично на мъжката еякулация.

Изследванията на половете и половото увлечение неведнъж откриват, че мъжете са по-сексуално стимулирани от дамите. Това може да се дължи на обстоятелството, че дамите са изключително повлияни от социокултурните условия, когато става въпрос за възбуждането . При мъжете възбудата е доста по-ясна.

По-сложният път за полова стимулация допуска и по-големи трудности за дамите и по-голяма възможност те да не доближат до висшо наслаждение.

Проучване измежду 833 студенти открива, че познаването на женския клитор е доста обвързвано с честотата на оргазъм по време на мастурбация. Това акцентира ролята, която клиторът би трябвало да играе при половата стимулация. Така че, господа, в случай че се чудите по какъв начин да докарате дамата до оргазъм, ключът е в клитора.

Въпреки че другите теории не ни дават еднопосочни отговори за какво на мъжете им е по-лесно да реализират оргазъм от дамите, всички те се основават на един общ факт – всяка жена е друга. Така че опознаването на колегата ви е най-хубавият метод за реализиране на съвместен оргазъм по време на секс.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР