Мъжете отвлекли 31-годишна жена от улица в Пловдив остават за

...
Мъжете отвлекли 31-годишна жена от улица в Пловдив остават за
Коментари Харесай

Мъжете, отвлекли жена от улица в Пловдив, предварително са планирали действията си

Мъжете отвлекли 31-годишна жена от улица в Пловдив остават за непрекъснато в ареста. Това постанови състав на Апелативния съд под тепетата, потвърждавайки решение на Окръжен съд – Пловдив за взетата най-тежка „ мярка за неотклонение ” по отношение на обвинените Методи Христов и Данаил Лилов.
Прочетете още
Припомняме, че дамата с букви Д.П. беше отвлечена непосредствено от улицата в нощта на 20 април тази година.  

Сигнал за закононарушението е получен към 04:00 часа сутринта в РУ-Оряхово. В него се съобщавало, че в Пловдив е отвлечена 31-годишна жена, жителка на врачанското село Хърлец.

Според първичната информация на МВР-Враца след бързи оперативно-следствени дейности на полицията, още същия ден е открито, че виновен за отвличането е  47-годишен престъпно проявен  жител на Оряхово. Мъжът използвал  насила и закани , като по този начин  отвел жертвата в жилището си . В следствие обаче като обвинен е притеглен и различен мъж.

Пред магистратите в пловдивския съд Христов и Лилков желаеха по-леки ограничения за неотклонение с претекста, че би трябвало да се грижат за фамилиите си и в частност за децата си. Двамата са осъждани и преди, само че са оправдани и се водят с чисто правосъдно минало.

Според събраните досега доказателства мъжете пристигнали в Пловдив от другия завършек на страната с ясно проведена и планувана цел. Жената трябвало да върне 2 400 лв. на Христов или същата да бъде прибрана още веднъж в неговия дом. Преди пътуването, той авансово се е снабдил с нож. Мъжете възнамерявали и по какъв начин тъкмо да стане отвличането - кой да кара моторното транспортно средство, кой да отвори вратата, по какъв начин да я заловен за косата и да я вкарат в колата.

От данните по делото излиза наяве, че потърпевшата имала публикация, че предлага полови услуги в Пловдив и обвиненият Лилков трябвало да я примами, да му покаже адреса. В завършек на сметка дамата била отвлечена и закарана в град Оряхово.

Според Апелативен съд-Пловдив всички съображения на първоинстанционния съд, за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ са верни, обосновани и законосъобразни и по този начин двамата мъже ще дочакат процесът против тях зад решетките.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и развой. За сходен тип закононарушение законът планува от 7 до 15 години отнемане от независимост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР