Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – много от тях

...
Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – много от тях
Коментари Харесай

Мъжете, които не могат да си намерят съпруга

Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – доста от тях не могат да си намерят брачна половинка . Причината: на островите има прекомерно малко дами. Някои фарьорци са намерили забавно решение на казуса. Други са изцяло обезверени.
 Фарьорските острови Thinkstockphotos
Фарьорските острови се намират в северната част на Атлантическия океан - сред Норвегия и Исландия. Те принадлежат към територията на кралство Дания, само че имат самостоятелен статут. На островите живеят около 50 000 души, само че от десетилетия мъжете са с най-малко 2000 повече от дамите. От години там се споделя все едно и също: мъжете ходят на лов на риба, а дамите отиват да учат в чужбина и повече не се връщат. " Може би не сме толкоз забавни ", допуска Дан Томсън, локален риболовец, женен за филипинка. Днес доста от дамите, омъжили се за фарьорци, са точно от Филипините и Тайланд.

Чужденките запълват празнотата, оставена от младите фарьорки. И от много време това е по този начин. Само че никой към този момент не си спомня по кое време е било сложено началото. В момента на Фарьорските острови живеят 156 филипинки и 109 тайландки.
 самотни мъже Thinkstockphotos-->
Да няма с кого да отидеш на танци

37-годишният Бьорн Келсой е един от многото фарьорци, които към момента са без брачна половинка. Рибарят прекарва по два месеца в морето, а след това - два месеца на суша. Когато си е вкъщи, прави всичко допустимо, с цел да не мисли за самотата - занимава се интензивно с кикбокс и йога и свири на китара. " Иначе бих се чувствал много уединен ", признава той. Преди време пуснал питане във Facebook, в което търсел партньорка за курс по танци. В последна сметка почнал да танцува с един травестит, тъй като никой различен не откликнал на пуснатата от него публикация.

Фарьорецът живее в едно малко селце, чието население наброява 650 души. 14 от тях са от филипинки. Бьорн споделя, че множеството му другари са обвързани с дами от Филипините, Куба или Бразилия . Запознанствата се реализират най-вече в интернет - единственият късмет за самотните фарьорци да намерят любовта. Бьорн Келсой също си е създал профил в уебсайт за запознанства, въпреки и да не е обожател на общуването онлайн.
 интернет Thinkstockphotos
Младият мъж към този момент не има вяра, че ще срещне любовта на живота си в своята татковина. Освен че на Фарьорските острови има прекомерно малко необвързани локални дами, доста от жителите на островите са родственици, което също основава компликации при намирането на партньорка. Рибарят споделя, че когато някогашната му другарка забременяла, изпаднал в суматоха, тъй като знаел, че имат някаква роднинска връзка. Все отново се оказало, че са едвам пети братовчеди. Днес синът му Макс е на 8 години, а 37-годишният риболовец е все по този начин ерген.
 самотни мъже Thinkstockphotos
Бьорн си спомня, че преди време се бил разнесъл слух, че един от пасторите в селото имал азбучник с кандидат-съпруги. Тъй като от ден на ден и повече мъже се осмелявали да го попитат за каталога, един ден пасторът изнесъл специфична проповед за случая: оповестил, че ще се моли за многото самотни мъже в селото, само че подчертал, че не може да направи нищо повече за тях.

За разлика от Бьорн Келсой, Дан Томсън е от късметлиите, които са съумели да си намерят брачна половинка. Дан е на 30 години, когато за първи път вижда 18-годишната филипинка Мери Джой на фотография. Показва му я нейна братовчедка, която пък е омъжена за братовчед на майка му. Двамата стартират да си пишат писма, а още в първото Дан загатва, че си търси половинка за цялостен живот. И по този начин минават цели две години, през които Мери Джой съумява да приключи следването си. В последна сметка двамата минават под венчилото и заживяват щастливо. Днес те имат три деца.

Стара къща, а в нея - брачна половинка с книга в ръка

Не постоянно обаче смесените бракове имат хепиенд. Езиковите бариери понякога пречат и скапват връзките. Освен това доста от филипинските и тайландските съпруги не съумяват да понесат студа и самотата на Фарьорските острови и се прибират на топло в родните си страни.
37-годишният Бьорн Келсой е изцяло обезверен: " Вероятно най-после ще заживея на уединен остров, без брачна половинка, само че пък с куче ". Решил е да напусне островите, когато навърши 40 години, и да тръгне на пътешествия по света. И въпреки всичко най-голямата му фантазия си остава тази: остаряла къща с каменни стени и трева на покрива, а в нея - неговата брачна половинка, седнала добродушно с книга в ръка.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР