Мъжете над 60 години с образование по-ниско от средното гласуват

...
Мъжете над 60 години с образование по-ниско от средното гласуват
Коментари Харесай

ЦИК: Най-бавно гласуват с машини мъжете над 60 години с ниско образование

Мъжете над 60 години с обучение по-ниско от междинното гласоподават най-бавно с машина. Това демонстрират към този момент данните от симулациите на Централната изборна комисия (ЦИК), които целят да открият дали и какъв брой спомагателни устройства ще са нужни за вота на 11 юли, с цел да могат всички гласоподаватели да гласоподават умерено.

" Ако обобщя, сериозните групи се оказват мъже на възраст над 60 година с обучение по-ниско от приблизително. Това ще бъдат най-бавно гласуващите хора. Ефектът от запознаване с машината е икономисване на към 18 секунди от времето. Най-бавно гласуващият – 4 минути и 11 секунди. Най-бързо – 16 секунди, младо момче “, сподели зам.-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов, представен от БНР.

В понеделник в Сливница се организира третият опит, проведен от ЦИК. Преди ден симулация на избори с устройства се организира в Доброславци. Тогава за два часа са дали своят вот 97 души. Най-бързо са се справили хората на възраст сред 30 и 39 години, нужни са им били 49 секунди. А за най-младите, както и за хората на 60-годишна възраст, им е била нужна към минута.

Данните от опита сочат още, че дамите гласоподават по-бързо от мъжете. Същото важи и за висшистите - по отношение на хората с по-ниско обучение.

Нова тв заяви, че в Сливница секцията е отворила в 10:00 часа и за 1 час са дали своят вот 45 души. Грубите данни все още демонстрират, че гласуването лишава сред 1 и 3 минути, според от възрастта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР