Мъжете над 50 години получават средно с 30 на сто

...
Мъжете над 50 години получават средно с 30 на сто
Коментари Харесай

30% повече от жените получават британските мъже над 50 години

Мъжете над 50 години получават приблизително с 30 на 100 по-високи заплати от дамите на същата възраст във Англия, което е най-голямата разлика в заплащането във всички възрастови групи. Това се показва в изследване, оповестено и представено от Франс прес.

" Семейните отговорности, които не престават по несъразмерен метод да са обвързване на дамите, значи, че те мъчно могат да разчитат на нарастване на заплатите ", съобщи  Стюарт Люис, основен изпълнителен шеф на " Рест лес " (Rest less), организацията, която разгласява изследването и съставлява ползите на хората над 50 години. 

Тези пропуснати благоприятни условия " се натрупват с времето, създавайки разлика в заплащането " и това " може да има унищожителни последствия в дълготраен проект при пенсионирането на дамите и финансовата им самостоятелност на по-късен стадий от живота им ",  добавя той, представен в изследването.

За съпоставяне във възрастовата група 18-21 години междинната разлика в заплатите е 18 на 100 и се намалява до 12 на 100 при 30-годишните, преди още веднъж да нарасне в границите на професионалния им живот. Това се показва в изследването, което се базира на данните на английския статистически институт (ONS), оповестени в края на октомври.

 istock istock
Данните свидетелстват, че разликата сред междинните брутни заплати във всички възрастови групи е намаляла с 5 процентни пункта за 10 години, до 19 на 100, само че още веднъж е повишена по време на пандемията, с изключение на групата на петдестгодишните, при които се е намалила нищожно.

Британското държавно управление обяви намерението си да усили гъвкавостта на работното време, най-много с цел да помогне на работещите  " да съвместяват професионалния и персоналния си живот ", в частност тези, " които се грижат за деца или хора в уязвимо състояние ", съгласно официално съобщение. 

Дистанционна работа, споделени сред няколко души работни места, гъвкави работни часове, разпределени през годината или " наблъскани “ в няколко дни от седмицата, съгласно желаната от изпълнителната власт промяна.

Работодателите ще са задължени да проучат вероятните варианти със служителя, преди да отхвърлят искане за еластичност. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР