Мъжете, които искат да станат бащи, трябва да носят широки

...
Мъжете, които искат да станат бащи, трябва да носят широки
Коментари Харесай

Мъжете, които искат да станат бащи, не трябва да носят тясно бельо

Мъжете, които желаят да станат татковци, би трябвало да носят необятни долни гащи, а не тясно долни дрехи, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес. Това подтиква производството на сперматозоиди.

Изследването удостоверява отдавнашни съмнения - колкото повече "дишат " тестисите, толкоз по-добре действат.

Мъжете, които носят необятни долни гащи, са с по-висока централизация на сперматозоиди спрямо носещите тясно долни дрехи, означават създателите на проучването. Заключенията им са въз основа на направени сред 2003 година и 2017 година спермограми на над 650 мъже.

"Става въпрос за първото сходно проучване, което не подчертава върху качеството на спермата и взема поради данни за редица знаци за действието й, като репродуктивни хормони и увреждания на ДНК ", изясняват учените.

Участниците в проучването са показали какво долни дрехи носят най-често. Петдесет и три на 100 от тях декларирали, че носят необятни долни гащи, а останалите - по-тясно долни дрехи (къси боксерки или слипове). След като били взети под внимание други фактори, които могат да повлияят върху качеството на спермата - здравословно положение, равнище на физическа интензивност, тютюнопушене, се оказало, че носещите необятни долни гащи са с 33 на 100 повече мобилни сперматозоиди.

Мъжете, които носят по-тясно долни дрехи, секретират повече фоликулостимулиращ хормон, който подтиква производството на сперма. Онези, които носят намаляващо производството на сперма по-тясно долни дрехи, евентуално изпращат сигнали до мозъците си да се усилят равнищата на въпросния хормон, с цел да се подтиква производството на сперма. Нужни са обаче спомагателни проучвания, с цел да се удостовери тази догадка.

Резултатите от проучването са оповестени в Human Reproduction.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР