Мъжете извършват много повече нарушения, при това сериозни, при управление

...
Мъжете извършват много повече нарушения, при това сериозни, при управление
Коментари Харесай

Защо жените шофират по-добре от мъжете

Мъжете правят доста повече нарушавания, освен това съществени, при ръководство на автомобил в сравнение с дамите. Според проучване на европейската застрахователна компанията CompareTheMarket, към 65% от тежките нарушавания на пътя са дело на мъже, а 35% на дами.
На първо място, представителите на мощния пол 2,5 пъти по-често сядат зад кормилото в нетрезво положение. При нарушавания на ограничаването на скоростта към 67% се падат на мъжете, които също по този начин водят и при ръководство на автомобил без застрахователна лавица, се споделя още в изследването на CompareTheMarket.
Припомня се също, че още през 2012 година в Европейски Съюз е анулирано делението на застрахователна награда по отношение на пола. Оказва се обаче, че мъжете приблизително заплащат по-скъпи застраховки, защото са по-опасни водачи от дамите (в множеството страни от Европейски Съюз сумата по полицата се дефинира и от броя на осъществените нарушавания, т.е. колкото повече са те, толкоз повече се плаща).
В проучването се споделя, че макар непрекъснато повишаващия се брой дами, които карат коли, те доста по-рядко попадат в произшествия. В взаимозависимост от възрастта разликата е 6-10 пъти. При мъжкия пол починалите и ранените при злополука са до 12 пъти повече, като това още веднъж зависи от възрастовата група.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР