Мъже нападнаха помощник-капитан на лодка от Алабама, защото „просто си вършеше работата“, казва той

...
МОНТГОМЪРИ, Алабама (AP) — Помощник-капитан на лодка от Алабама се
Коментари Харесай

МОНТГОМЪРИ, Алабама (AP) — Помощник-капитан на лодка от Алабама се държеше „за скъп живот“, докато мъже го удряха и натискаха той на брега на реката в столицата, каза той на полицията, след като видеозапис от сбиването се разпространи широко онлайн.

Деймион Пикет, член на екипажа на Harriott II в Монтгомъри, описа сбиването в ръкописно изявление до властите, включени в съдебни документи, в които се казва, че е бил нападнат, след като е преместил понтонна лодка на няколко фута, за да може речната лодка, собственост на града, да акостира.

Четирима бели лодкари са обвинени в неправомерно нападение при нападението срещу Пикет, който е чернокож, както и тийнейджър палубен помощник, който е ударен и е бял. Майката на моряка е чула обида на расистка основа, преди Пикет да бъде ударен, пише тя в изявление.

Петият човек, чернокож, който изглежда удря хора със сгъваем стол по време на последвалия бой, е обвинен с непристойно поведение, съобщи полицията в петък.

Видео от мелето предизвика десетки мемета и видео възстановки.

Пикет каза на полицията, че капитанът е помолил група на понтонна лодка „на най-малко пет или шест пъти“, за да се премести от определеното място за докинг на речната лодка, но те отговориха, като „ни показаха пръста и си събраха багажа, за да си тръгнат“. Пикет и друг палубен помощник в крайна сметка взеха кораб до брега и преместиха понтонната лодка „три стъпки надясно“, пише той.

Той каза, че двама души изтичаха да се върнат, включително един, който ругаеше и го заплашваше да го бие докосвайки лодката. Пикет пише, че един от мъжете извикал, че това е обществено пристанище, но Пикет им казал, че това е определеното от града място за речната лодка. Той каза, че им казал, че „просто си върши работата.“ Пикет каза, че беше ударен с юмрук в лицето и ударен отзад. Каза Пикет.

„Слязох на земята. Мисля, че ухапах един от тях. Всичко, което мога да чуя, ще те убия“ и те бия, написа той. Той не можеше да каже „колко дълго продължи“ и „грабна един от тях и просто се държеше за скъп живот“, пише Пикет.

След края на битката Пикет каза, че се извини на клиентите на речните лодки за неудобството, докато им помагаше да слязат от лодката.

Палубният помощник беше отишъл с Пикет да премести понтонната лодка. Майка му, която също беше на Хариот, каза в изявление пред полицията, че синът й се е опитал да издърпа мъжете от Пикет и беше ударен с юмрук в гърдите.

Дарън Хендли, адвокат, вписан в съдебните регистри на двама от обвинените, отказа коментар. Не беше ясно дали другите имат адвокат, който да говори от тяхно име.

Кметът на Монтгомъри Стивън Рийд каза в петък, че разследването продължава.

Полицията каза, че се е консултирала с ФБР и установи, че случилото се на брега на реката не се квалифицира като престъпление от омраза. Рийд, първият чернокож кмет на града, каза, че ще се довери на процеса на разследване, но каза, че неговата „гледна точка като чернокож човек в Монтгомъри се различава от моята перспектива като кмет.“

„От това, което видяхме от историята на нашия град – място, свързано както с болката, така и с напредъка на тази нация – изглежда отговаря на моралната дефиниция на престъпление, подхранвано от омраза, и този вид насилие не може да остане неконтролирано“, каза Рийд. „Това е заплаха за устойчивостта на нашата демокрация и ние сме благодарни на нашите професионалисти в правоприлагането, партньорските организации и по-голямата общност за това, че ни помагат да гарантираме, че справедливостта ще възтържествува.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР