Мъже изчезват мистериозно в Родопите. 62-годишният Джамал Юсмен Мустафа от

...
Мъже изчезват мистериозно в Родопите. 62-годишният Джамал Юсмен Мустафа от
Коментари Харесай

Загадка! Мъже изчезват мистериозно в Родопите

Мъже изчезват мистериозно в Родопите. 62-годишният Джамал Юсмен Мустафа от село Борино е четвъртият, който е разгласен за търсене от началото на лятото до момента. Той е в неопределеност от понеделник, заяви полицията в Смолян. По данни на околните му мъжът е напуснал дома си към 11.30 часа и последно е забелязан да отива към местността Сокулук в землище на Борино.

" Тръгнал е към гората. В сряда го издирвахме със следови кучета, само че стигат до едно място, след което няма диря. От през вчерашния ден сутринта търсенето продължи като включихме още много хора ", сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Смолян Николай Димов.

В акцията вземат участие служители на реда, граничари, пожарникари, горски служащи и поданици на селото. Пръстите на единия крайник на Джамал са отрязани. Мъжът има лека умствена назадничавост и не работи. Обичал да обикаля местностите край селото и да се крие от хората, описват осведомени.

Студено е времето и сме обезпокоени, нека да е жив, сподели Димов.

В рамките на месец това е трети липсващ възрастен мъж, а от лятото четвърти. Все още не са открити трима мъже от доспатското село Бръщен, банското Дрянка и маданското Средногорци, макар големите старания на полиция, стражари и доброволци.

49-годишният Ахмед Кичуков от доспатското село Бръщен беше разгласен през юли т.г. и за интернационално търсене. За него претърсваха и в Гърция, защото се предполагаше, че мъжът може да е минал в южната ни съседка, без да разбере. На 1 юли по мрачно Ахмед тръгнал да бере гъби покрай селото и се изгубил.

Близките му го чакали да се появи на заравяне на брата на брачната половинка му. От селото споделят, че не си е взел телефон и храна, а единствено дъждобран. Явно е считал да не се бави доста и до обед да се прибере. Близките и съселяните му допускат, че още тогава е минал на гръцка територия, и стартира издирването му при съседите. Направени бяха афиши с негови фотоси из гръцките села, само че никой не се обади със сигнал, че го е видял, сподели кметът на Бръщен Кемил Кочаков. Почти цялостен месец бе търсен, имаше серия акции от претърсвания от локални хора. Близките му не знаят дали да го считат за жив, или за починал. Междувременно синът на Кичуков, който следвал в Арабския свят, се прибрал в селото и се оженил.

За гъби тръгнал в гората и 93-годишен дъртак от село Дрянка, от който също няма диря от началото на октомври. Хасан Ахмедов е вдовец от дълго време и живеел самичък в къщата си.

Пълна мистерия е ориста и на 79-годишния Хамид Емирски от маданското село Средногорци, който изчезна по същото време. Той също е търсен със следово куче. За претърсването на покрайнините се употребява и дрон, защото има труднодостъпни местности край Средногорци с огромни урви. За последно пенсионерът е засечен в региона на моста на пътя Смолян-Мадан. Емирски е вдовец, има две деца, които живеят и работят в Пловдив. Всяка събота единия от тях си идва на село, с цел да му оказва помощ. Наглеждал го и брат му, който подал сигнал за изгубването му.

" Двамата бяха оповестени за общо държавно търсене. И към двете села е претърсен доста огромен периметър от служители на реда, пожарникари, горски, ловци и доста локални хора, само че от възрастните мъже няма и диря ", сподели ст. комисар Николай Димов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР