Мъже и момчета са сред предполагаемите жертви на изнасилване от

...
Мъже и момчета са сред предполагаемите жертви на изнасилване от
Коментари Харесай

Пратеничка на ООН от Киев: Руската армия е изнасилвала момчета и мъже в Украйна |

Мъже и момчета са измежду хипотетичните жертви на обезчестяване от съветски бойци в Украйна, оповестиха на взаимна конференция в Киев специфичният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации по въпросите на половото принуждение по време на спорове Прамила Патън и вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишнина. Организация на обединените нации взаимно с управляващите на Украйна проверява към този момент десетки случаи на полово принуждение от страна на Руската войска против локалното население.

„ Получих отчети, към момента непроверени... за случаи на полово принуждение против мъже и момчета в Украйна “, сподели Прамила Патън и добави, че може да бъде изключително мъчно за мъже, претърпели обезчестяване, да оповестят за закононарушението. „ Трудно е за дамите и девойките да се оплачат заради стигма, наред с други аргументи, само че още по-трудно е за мъжете и момчетата, би трябвало да създадем такова безвредно пространство за всички жертви, че да могат да рапортуват случаите на полово принуждение. “

Патън предизвести, че десетките случаи на полово принуждение, които се проверяват до момента, „ съставляват единствено върха на айсберга “, и прикани оживелите да приказват, а интернационалната общественост да открие причинителите и да им потърси отговорност. „ Днешната документи ще бъде утрешното правосъдно гонене “, сподели тя. „ Документирането през днешния ден, ще бъде обвиняване на следващия ден. “ – добави представителката на генералния секретар на Организация на обединените нации.

Генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, представена от Гардиън, сподели във вторник, че нейната работа е събрала отчети за полово принуждение от съветски бойци против мъже и дами от всички възрасти, от деца до възрастни хора.

Говорейки на конференция в разрушеното киевско предградие Ирпен, едно от градчетата, чиито имена се трансфораха в синоним за съветските военни закононарушения, Венедиктова сподели, че Москва е употребила изнасилването като умишлена тактика. „ Това, несъмнено, е с цел да се изплаши гражданското общество… да направи всичко по този начин, че да принуди Украйна да капитулира “. Груповите изнасилвания, нападенията с оръжие и изнасилванията, осъществени пред очите на деца, са измежду мрачните свидетелства, които са събрани от жертвите и техните фамилии. Съдебни лекари, извършващи аутопсии на дами, заровени в всеобщи гробове, споделят, че са разкрили и доказателства, че някои са били изнасилени, преди да бъдат убити от съветските сили. 

Пратеникът на Организация на обединените нации Патън разгласи, че е пристигнала в Киев поради множеството индикации за необятно публикувано, систематично полово принуждение в спора и риска за украинските дами от трафик, в случай че се опитат да избягат.

„ Всички сигнални за Украйна стартират да ни светят в алено, когато се появяват изказвания за брутално полово принуждение “, каза Прамила Патън на конференцията с Олга Стефанишина.„ Не можех да остана в офиса си в Ню Йорк при съществуването на толкоз мъчителни известия за полово принуждение. Тук съм, тъй като не би трябвало да пестим старания, с цел да подсигуряваме нулева приемливост за тези закононарушения “, добави пратеничката на международната организация.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР