Мъжът, заподозрян в очевиден опит за убийство на Доналд Тръмп,

...
Мъжът, заподозрян в очевиден опит за убийство на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Райън Уесли Рут е дебнел Доналд Тръмп над 12 часа при вчерашния опит за атентат срещу него

Мъжът, обвинен в явен опит за ликвидиране на Доналд Тръмп, е лагерувал край голф игрището във Флорида с храна и пушка в продължение на съвсем 12 часа, като е чакал някогашния президент, преди сътрудник на Сикрет сървис да осуети евентуалната офанзива. Това сочат правосъдни документи, представени от АП.

Срещу 58-годишния Райън Уесли Рут са повдигнати обвинявания за владеене на огнестрелно оръжие макар предходна присъда за закононарушение и за владеене на огнестрелно оръжие със премахнат сериен номер. Той не е създал нито един изстрел и в никакъв случай не е имал Тръмп в полезрението си, съобщи изпълняващият длъжността шеф на Сикрет сървис.

Рут се яви за малко във федералния съд в Уест Палм Бийч, давайки началото на наказателно дело в последните седмици на президентската конкуренция, която към този момент е белязана от принуждение и разтърсвания. Въпреки че никой не е потърпевш, това е вторият опит за нападение против Тръмп в границите на няколко месеца и повдига нови въпроси по отношение на сигурността, която му е обезпечена в интервал на засилена политическа изразителност.

Това накара съдружниците на републиканците и даже някои демократи да изискат да схванат по какъв начин евентуален стрелец може да се приближи толкоз близо.

Доналд Тръмп оцеля при опит за атентат на 13 юли по време на избирателен протест в Пенсилвания.

Рут беше задържан в неделя следобяд, откакто управляващите видяха огнестрелно оръжие, което стърчеше от храстите на голф игрището в Уест Палм Бийч, където Тръмп играеше. Той бил видян от сътрудник на Сикрет сървис, назначен в защитата на Тръмп. Служителят на реда даже разкрил огън. Рут побегнал, преди да бъде хванат от органите на реда в прилежащ окръг, оповестиха управляващите.

От ФБР цитират данни от мобилни телефони, които демонстрират, че Рут е бил ситуиран край дърветата на голф игрището от към 1:59 до 13:31 ч. в неделя, което акцентира степента на обмисляне. Според писменото изказване от региона, където е стоял Рут, са открити дигитален фотоапарат, заредена пушка вид АК-47 с оптически прицел и найлонова торбичка с храна.

Последният опит за ликвидиране форсира опасенията, че насилието продължава да заразява американската президентска политика. Както президентът Джо Байдън, по този начин и вицепрезидентът Камала Харис, кандидат на Тръмп на изборите през ноември, осъдиха осуетеното нахлуване, като Харис съобщи в обява в Х: " Радвам се, че той е в сигурност. Насилието няма място в Америка. "

" Ще работим неуморно, с цел да осигурим отговорност, и ще използваме всички налични запаси в това следствие ", съобщи в изказване основният прокурор Мерик Гарланд.

Властите не разкриха незабавно никакви нови детайлности за предишното на Рут, нито показаха съответен претекст в документите за покачване на обвиняване. Но огромният му онлайн отпечатък подсказва, че става дума за човек с изменящи се политически възгледи, чиято кулминационна точка е очевидното неуважение към Тръмп и мощното отвращение от световните събития, свързани с Китай и изключително с Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР