Мъжът, заподозрян в извършване на нападение с нож, при което

...
Мъжът, заподозрян в извършване на нападение с нож, при което
Коментари Харесай

Пратиха нападателя от Равенсбург в психиатрия

Мъжът, обвинен в осъществяване на нахлуване с нож, при което бяха ранени трима души в южния немски град Равенсбург, бе пратен през днешния ден в психиатрична институция от арбитър, съобщи ДПА.

Съдията взе това решение, откакто специалист откри, че обвиненият страда от тежко психиатрично разстройство и в предишното е получавал неколкократно лекарска помощ поради положението си.
Заподозреният, 21-годишен претендент за леговище от Афганистан, бе задържан в петък незабавно след нападението, при което бяха намушкани трима души, един от които е в тежко положение.
В Германия се води развълнуван спор по какъв начин да се работи при закононарушения, осъществени от претенденти за леговище.

"Няма да се оставим да бъдем разделяни от хора, които употребяват това извънредно действие за политически цели ", сподели министърът на интеграцията на провинция Баден-Вюртемберг Манфред Луха.
Според следователите кметът на Равенсбург Даниел Рап е имал огромна заслуга за прекъсването на причинителя. Той видял двама души, бягащи от мястото на престъплението, доближил се до обвинения и го предиздвикал да хвърли ножа си, което той направил.
Рап бе приветстван за смелата си постъпка от Луха и от вътрешния министър на провинцията Томас Щробъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР