Мъжът, задържан за атаката в метрото в Бруклин в Ню

...
Мъжът, задържан за атаката в метрото в Бруклин в Ню
Коментари Харесай

Стрелецът в нюйоркското метро е обвинен в терористично нападение

Мъжът, арестуван за офанзивата в метрото в Бруклин в Ню Йорк, бе упрекнат за терористично нахлуване, предадоха международните организации. Новината заяви прокурорът на Източния правосъден окръг Ню Йорк Бриън Пийс, разяснява Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Задържаният е 62-годишният Франк Р. Джеймс. Той е отведен в сектор в квартала Ийст вилидж в Манхатън. Правоприлагащите органи споделиха, че са получили сведения за мястото, на което се намирал Джеймс и по този начин са съумели да го открият.

За обвиняването, което му е повдигнато, Джеймс, може да получи и доживотна присъда. По тъкмо обвиняването е предявено по силата на закон, забраняващ терористични офанзиви и други прояви на принуждение в публичния превоз, разгласи прокурорът Пийс, съобщи Франс прес.

В обществените медии той поствал доста видеоклипове, в които описвал Съединени американски щати като расистко място, залято от вълна от принуждение. В клиповете той разказвал и за битката си с психическо заболяване, напомня Асошиейтед прес.

Франс прес пък напомня, че в стрелбата през вчерашния ден пострадаха общо 23 души, като в тази статистика се включват и 10-те души с огнестрелни рани. Пет от тези 10 простреляни са в сериозно положение, съобщи Асошиейтед прес. Останалите потърпевши са с разнородни контузии, в това число поемане на пушек от димни гранати, хвърлени от мъжа в препълнен вагон на метрото. Според полицията след това нападателят стрелял минимум 33 пъти с 9-милиметрово огнестрелно оръжие.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР