Мъжът, за когото беше съобщено, че е бащата на 29-годишния

...
Мъжът, за когото беше съобщено, че е бащата на 29-годишния
Коментари Харесай

Бащата на нападателя от Страсбург разкри подробности за живота му

Мъжът, за който беше обявено, че е бащата на 29-годишния обвинен за тазседмичното нахлуване против коледния базар в Страсбург, съобщи, че синът му е подкрепял идеологията на групировката "Ислямска страна ", съобщи Асошиейтед прес.

Снощи френският публичен ефирен канал "Франс 2 " излъчи изявление с бащата, Абделкрим Шекат, два дни откакто синът му беше премахнат при престрелка с трима полицейски чиновници в квартала в Страсбург, в който е отраснал като дете. Това стана след огромна интервенция по издирването му. В резултат на офанзивата във вторник вечер против базара починаха четирима души, а дузина бяха ранени.

Коледният базар в Страсбург, седалището на Европейския парламент, е най-големият във Франция. В петък той още веднъж беше отворен, откакто преди този момент беше затворен за времето, през което траеше интервенцията по издирването на обвинения.

Той призна, че синът му подкрепял групировката "Ислямска страна ".

"Той споделяше да вземем за пример, че Даеш се бие за обективна идея и всевъзможни такива неща ", сподели бащата.

Интервюто, което изначало се взема на открито, по-късно продължава за малко на закрито с майката на Шериф Шекат, Руаджа Руаг, която изрази потрес и горест поради смъртните случаи. "Франс 2 " уточни, че Руаг и Абделкрим Шекат са разведени отдавна.

Абделкрим Шекат, френски жител от алжирски генезис, добави, че преди се е опитвал да убеди сина си да не поддържа "Ислямска страна " с думите към него: "Ти не виждаш зверствата, които те правят ". Синът дал отговор, че "това не са те ".

Малко след гибелта на Шериф Шекат осведомителната организация на групировката "Ислямска страна " Амак популяризира известие, че той е "войник " на групировката. Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер отхвърли това изказване и го дефинира като "напълно опортюнистично ".

Бащата, майката и двама от братята му бяха измежду общо седем души, арестувани за разпит. Френските медии оповестиха, че роднините са били освободени. Другите трима, които към момента са в ареста, нямат роднинска връзка с Шекат, само че са близки до него.

Шекат-младши е бил в листата за наблюдаване на френското разузнаване за радикализъм и има 27 присъди за престъпни действия - първата на 13-годишна възраст - главно във Франция, само че и в Германия и Швейцария. Разследването се пробва да откри дали той е имал съучастници и логистична поддръжка.

Бащата сподели, че отишъл в полицията непринудено и по съмнение същата вечер когато синът подхванал безразборната офанзива с огнестрелно оръжие и нож.

Той съобщи, че споделил на полицията следното: "Ако в миналото откриете Шериф, кажете ми. Аз ще отида при него и ще се опитам да го убедя да се съобщи ".

Бащата прибавя, че в случай че синът му му беше споделил за желанието си да убива, е щял да жигосах Шериф и той е нямало да убие, нито да бъде погубен.

Бащата сподели, че за последно видял сина си, Шериф Шекат, три дни преди нападението, само че не могъл да се свърже с него, до момента в който се укривал.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР