Мъжът, убил десет души на парти за Лунната нова година

...
Мъжът, убил десет души на парти за Лунната нова година
Коментари Харесай

Мъжът, убил 10 души на парти в Калифорния, се е самоубил

Мъжът, умъртвил 10 души на празненство за Лунната нова година в събота вечер в Калифорния се е самоубил, оповестиха локалните управляващи. Това се е случило, до момента в който полицията се е приближавала към микробус, с който той се опитвал да избяга.

Стрелецът е разпознат като 72-годишния Хуу Цан Тран.

Престъплението беше осъществено в град Монтерей парк, който се намира на към 16 км източно от центъра на Лос Анджелис. Той е с население от към 60 000 души, множеството от които са с азиатски генезис. В събота там стартира двудневен фестивал за посрещане на Лунната нова година.

Нападателят разкрил огън по събралите се да празнуват празника в бална зала. При стрелбата са починали 10 души, а други 10 са ранени. Сред жертвите има петима мъже и пет дами.

Властите оповестиха, че същият причинител евентуално се опитал да нападна и втори празненство център – в град Алхамбра, само че не съумял, тъй като присъстващите съумели да му лишават оръжието.

Той е открит в микробус в Торънс, различен град със доста население с азиатски генезис, на близо 35 километра от второто място на престъпление.

Засега не се оповестява евентуалният претекст за нападението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР