Мъжът, сочен за Червения пират, беше задържан от служители на

...
Мъжът, сочен за Червения пират, беше задържан от служители на
Коментари Харесай

МВР за Червения пират: В телефоните на мъжа са открити всички имейли, съвпадащи на 100%

Мъжът, апетитен за " Червения корсар ", беше арестуван от чиновници на Главна дирекция " Национална полиция " нощес в София. Той е обвинен, че е изпращал закани към магистрати, министри и политици, в това число против вицепремиера Мария Габриел.

Директорът на Групово дело " Национална полиция " Атанас Илков и Владимир Димитров от отдел " Киберпрестъпност " представиха подробности по случая " Червения корсар ".

Експертите от ГДБОП откриха по безапелационен метод, че лицето е изпращало заканите към вицепремиера Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, арбитър Владислава Цариградска, вътрешния министър, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и други

" Във връзка с отправените голям брой злонамерени закани към публични персони от държавната и локалната администрация и по отношение на досъдебното произвеждане, бяха подхванати голям брой дейности по определяне и задържане на лицето. Проведохме комплекс от дейности, които доведоха до определяне на маршрута му на напредване и местата, които посещава. Там има свободен интернет, който той употребява ", сподели лавен комисар Атанас Илков.

По думите към 20:30 ч. в четвъртък мъжът е бил арестуван в региона на Боянските гробища, без да окаже опозиция.

" След задържането му установихме доказателства, които са относими към осъществената от него незаконна активност. Нямаме подозрение, че той стои зад тези злонамерени закани ", добави Илков.

" В телефоните на Илко Захариев са открити всички имейли, съвпадащи на 100% ".

" Участвал е в закани, свързани със Сливен, откъдето е и мъжът. От скоро се е приместил в София, на 35 години ", допълниха от Министерство на вътрешните работи.

След задържането му стана ясно още, че мъжът е заплашвал още министъра на образованието, съда във Варна, столичен мол и СГП. Задържаният е изпратил 20 имейла със закани и до Агенция " Митници ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР