Мъжът се призна за виновен и получи 10 месеца затвор

...
Мъжът се призна за виновен и получи 10 месеца затвор
Коментари Харесай

Русенец влиза в затвора заради кражба от магазин и притежание на наркотици

Мъжът се призна за отговорен и получи 10 месеца затвор

Дежурен състав на Районен съд – Русе утвърди съглашение, по силата на което Я. П. се признава за отговорен в опит за кражба от „ Лидл “ и в държане на марихуана.

Обвиняемият е на 34 години, български жител, незает, неведнъж осъждан. На 24.02.2023 година е бил хванат при опит да открадне от магазин „ Лидл “ работна лед лампа марка „ Парксайд “, топка за масаж марка „ Санитас “, кутия бонбони на „ Фереро Роше “ и мъжки душ гел марка „ Нивеа “, всичко на обща стойност 85,46 лв.. Пристигналите незабавно служители на реда открили, че Я. П. държи в себе си 2,41 грама марихуана на стойност 14,46 лв..

За първото закононарушение, осъществено в изискванията на рисков рецидив, бе несъмнено наказване 10 месеца отнемане от независимост. Същото, само че и санкция в размер на 1000 лв. е за второто действие. Съгласно закона, двете наказания са групирани и Я. П., откакто призна виновността си, одобри да изтърпи едно общо наказване – отнемане от независимост за период от 10 месеца при първичен общ режим, към което се причислява санкцията. Приспаднато е времето, през което е бил арестуван, считано от 24.02.2023 година.

Постановено е наложително лекуване на обвинения по време на изтърпяване на наказването отнемане от независимост. По отношение на Я. П. е приложена законовата наредба за установяване на наказването под най-ниския лимит поради това, че действието е останало във етапа на опита, сдружението не е било ощетено, извънредно ниската стойност на предмета на кражбата, както и минималното количество наркотично вещество, конфискувано от лицето.

Споразумението е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР