Мъжът с рак на гърдата Айвън Андреев спечели битката със

...
Мъжът с рак на гърдата Айвън Андреев спечели битката със
Коментари Харесай

Мъжът с рак на гърдата диджей Айван спечели битката със Здравната каса – дискриминиран е по пол

Мъжът с рак на гърдата Айвън Андреев завоюва борбата със Здравната каса в Пловдив, която отхвърли да му отпусне скъпоструващо лекуване с претекста, че не е жена. Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че решението на касата е незаконосъобразно.

Здравната каса в Пловдив отхвърли да отпусне лекарство на мъжа

Диджей Айвън заведе дело, откакто през предходната година получи отвод от лекуване. В претекста си Здравната каса беше показала, че лекарството се отпуска единствено на дами.

Със свое решение Административният съд в Пловдив уточни, че касата е направила дискриминация с отхвърли си. Юристите на касата апелираха пред Върховния административен съд, само че изгубиха дефинитивно.

Снимка: bTV

В претекстовете на ВАС пише, че посочената директна дискриминация по пол е налице, защото Андреев е третиран по друг метод от дамите с неговото заболяване. 

След репортаж на bTV мъжете с рак на гърдата у нас ще получават безвъзмездна хормонална терапия

Принципът за тъждество сред дамите и мъжете е прогласен като подобен във фармакотерапевтичното управление по здравна онкология, където написа, че карцином на гърдата при мъже се лекува по подобен метод като карцином на гърда при дами.

В началото на тази година Здравната каса въпреки всичко откри метод да отпуска гратис лекарството и на мъже с рак на гърдата. Всеки месец Айвън Андреев получава нужните инжекции, само че единствено в болнична помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР