Мъжът от Плевен, дал положителни проби за COVID-19, е в

...
Мъжът от Плевен, дал положителни проби за COVID-19, е в
Коментари Харесай

Мъжът от Плевен, дал положителна проба за COVID-19, e в добро състояние


Мъжът от Плевен, дал позитивни проби за COVID-19, е в положително физическо положение. Преди дни, когато е постъпил в болничното заведение, е бил тежко болен, с затруднения от грип. Именно тогава са му направени рутинните проби за ковид. Взети са му три проби, като две от тях са дали позитивен резултат, заяви NOVA.

Мъжът е бил в контакт с към 14 души личен състав от болничното заведение в Плевен. От лечебното заведение твърдят, че всички те са били с защитни маски и сега са сложени под карантина.
„ Постъпил е в болничното заведение преди три дни, със подозрение за пневмония и към този момент е в доста положително положение. Той е изолиран, както и един човек, с който е бил в една стая. Седем лекари, които са контактували с мъжа, също са в отделението под карантина”, изясни представителят на УМБАЛ „ Георги Странски” – Плевен Момчил Цветков.

„ Тази нощ е протекло търсене на околните на 27-годишния мъж и всички към този момент са обхванати. Чакаме резултатите към 10.00 ч.”, добави Цветков.
Ръководството на болничното заведение в Плевен и регионалната администрация ще дадат повече информация за обстановката в града на брифинг в 10:30 часа.

Медицински сестри от лечебното заведение споделиха за, че суматоха в болничното заведение няма. От през днешния ден щели да стартират да поставят медицински маски непрекъснато, тъй като до момента поставяли защитните средства най-вече в най-тежките отделения. В самата болница носенето им не било толкоз наложително. С новите указания ще се постанова маските да бъдат поставяни на всички места, даже и отвън болничното заведение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР