Мъжът от Плевен, дал положителна проба за коронавируса, е в

...
Мъжът от Плевен, дал положителна проба за коронавируса, е в
Коментари Харесай

Гореща информация за заразения с коронаворус в Плевен

Мъжът от Плевен, дал позитивна проба за ковид, е в положително физическо положение, предава Нова тв.

Преди дни, когато е постъпил в болничното заведение е бил в тежко здравословно положение с затруднения от грип. Именно тогава са му направени рутинните проби за ковид. Направени са му три такива, а два от тях са дали позитивна проба.

Мъжът е бил в контакт с към 14 души личен състав в болничното заведение в Плевен. От лечебното заведение твърдят, че всички те са били с защитни маски и сега са сложени под карантина.

„ Постъпил е болничното заведение преди три дни със подозрение за пневмония и към този момент е в доста положително положение.

Той е изолиран, както и един човек, който е бил с него в една стая. Седем лекари, които са контактували с него също са в отделението под карантина”, изясни представителят на УМБАЛ „ Георги Странски” – Плевен Момчил Цветков.

„ Тази нощ е текло търсене на околните и всички към този момент са обхванати. Всичко е дезинфекцирано и под карантина. Чакаме резултатите в 10 часа”, добави Цветков.

По данни на bTV, неговото семейство е сложено под карантина. Под карантина е сложено и цялото инфекциозно поделение на болничното заведение в Плевен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР