Мъжът от Кубрат се размина със затвора, но остава без

...
Мъжът от Кубрат се размина със затвора, но остава без
Коментари Харесай

Пиян шофьор, буйствал във Второ РУ Русе, отнесе четири наказания

Мъжът от Кубрат се размина със пандиза, само че остава без брошура за близо 2 години

Със съглашение завърши разпоредителното съвещание по делото против С. Д., който одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за 8 месеца, 150 лева санкция, отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 10 месеца и публично неодобрение за това, че е управлявал МПС след приложимост на алкохол и е хулиганствал във Второ районно управление (на МВР) Русе.

Подсъдимият е неосъждан, на 38 години, дееспособен лидер на МПС, от гр. Кубрат. На 04.08.2021год. той гостувал на свои другари в гр. Русе и използвал алкохол. Късно вечерта управлявал „ Хонда Сивик “ по улиците на града, влезнал в двора на Второ районно управление (на МВР), спрял до транспортния портал и слязъл от колата. До едно от дърветата уринирал. Това било видяно от оперативния дежурен на полицейското ръководство, който алармирал сътрудниците си. Екип чиновници пристигнали незабавно и видели по какъв начин подсъдимият се качил в автомобила си и потеглил по ул. “Петрохан “ без пуснати светлини. Те го последвали и му подали звуков и светлинен сигнал да спре. При инспекцията установили, че е във очевидно нетрезво положение и го тествали с „ Дрегер “. Уредът отчел 2,13 промила. Съставили акт на нарушителя и ваучър за здравно проучване, след което го съпроводили до УМБАЛ „ Канев “ за кръвна проба. Там С. Д. отказал да даде кръв и бил отведен във Второ районно управление (на МВР), с цел да бъдат съответно направени всички нужни документи в тази връзка. Докато се случвало това, подсъдимият бил оставен да седи на скамейка в коридора на ръководството, само че същият непрестанно показал непочтено държание, като буйствал, викал на всеослушание и говорел назидателно и несвързано към полицейските чиновници. Тези негови дейности довели до потреблението на помощни средства - белезници. Известно време по-късно, в първите часове на 05.08.2021г., С. Д. седнал на земята до пейката в коридора на Второ районно управление (на МВР) и мощно изритал с крайник вратата на намиращия се против него кабинет №7, при което елементи от касата на същата паднали на земята.

Срещу С. Д. били повдигнати две обвинявания, за които той се призна за отговорен пред състав на Районен съд - Русе:

Управлявал МПС – лек автомобил „ Хонда Сивик “ с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2.13 на хиляда, открито по надлежния ред.

Извършил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – на обществено място уринирал в двора на Второ районно управление (на МВР) – Русе, викал, буйствал и изритал с крайник врата на кабинет №7, ет.1, в постройката на Второ районно управление (на МВР) – Русе.

След установяване на обособени санкции за всяко от закононарушенията, същите са групирани и С. Д. ще изтърпи отнемане от независимост за период от 8 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 150 лева, отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 10 месеца и публично неодобрение, което следва да се извърши посредством оповестяване на правосъдния акт на осведомителното табло на Община Кубрат за период от 14 дни.

Споразумението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР