Мъжът, обвинен, че е намушкал с нож писателя Салман Рушди

...
Мъжът, обвинен, че е намушкал с нож писателя Салман Рушди
Коментари Харесай

Нападателят на Рушди се обяви за невинен

Мъжът, упрекнат, че е намушкал с нож писателя Салман Рушди предходната седмица, пледира почтен по обвиняванията в опит за ликвидиране и нахлуване , заяви SkyNews.

24-годишният Хади Матар беше арестуван без гаранция по време на правосъдно съвещание в щата Ню Йорк, Съединени американски щати.

Припомняме, че Рушди беше намушкан предишния петък, до момента в който се канеше да изнесе лекция в Чатокуа. само че е на път да се възвърне , съгласно здравна информация, дадена от неговия сътрудник преди дни.
 Иран отхвърля присъединяване в нападението против Салман Рушди
Иран отхвърля присъединяване в нападението против Салман Рушди

Техеран упреква самият публицист и " неговите последователи "

Иранските управляващи отхвърлиха отправените обвинявания, че имат общо с офанзивата . Никой няма право да повдига обвинявания против Иран по отношение на нападението против Салман Рушди от петък, " за което е отговорен самия той, откакто очерни мюсюлманите по света, " съобщи външното министерство на Иран.

Книгата на сър Салман " Сатанински строфи " беше неразрешена през 1988 година в редица страни с огромно мюсюлманско население, в това число Иран, откакто се счита, че съдържа богохулни пасажи.

През 1989 година тогавашният водач на Иран аятолах Рухола Хомейни издаде фетва или декрет, призоваващ за гибелта на сър Салман.

Нападателят е изразявал поддръжка за режима в Иран.
 Повдигнаха обвиняване на нападателя на Рушди
Повдигнаха обвиняване на нападателя на Рушди

Известният публицист бе намушкан с нож на събитие

Шотландската полиция заяви в неделя, че скоро, откакто тя написа в " Туитър ", че осъжда офанзивата с нож против Салман Рушди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР