Мъжът на починалата в благоевградската болница родилка Крум Златарски настоя

...
Мъжът на починалата в благоевградската болница родилка Крум Златарски настоя
Коментари Харесай

Мъжът на починалата в Благоевград родилка: Искам независима експертиза

Мъжът на умрялата в благоевградската болница родилка Крум Златарски настоя за самостоятелна експертиза, която да откри повода за съдбовния край и разгласи, че завежда цивилен иск. Това той съобщи в изявление за

 Трагедията в рода на умрялата родилка е огромна, на 20 година умрял брат й Виж още

Жената умря преди планувано секция в болничното заведение в Благоевград след слагането на анестезия. Резултатите от направената в болничното заведение аутопсия ще станат ясни най-рано след седмица.

Вместо да се радва на втората си рожба през днешния ден брачният партньор на умрялата родилка се оказва единствен родител на 3-годишния им наследник. С Евгения очаквали момиченце, щяло да се споделя Рая.

" Отиде на планувано секцио и по този начин...не се върнаха. Второ раждане от същия екип. Просто ми споделиха, че се е случило най-лошото, без да ми дават повече информация, просто са стигнали до стадия анестезия и до там завършили ", споделя опечаленият брачен партньор.

Младата жена била здрава, нямала никакви недоволства, детето трябвало да се роди с интервенция поради дребния ѝ растеж и тъй като и първото е родено с интервенция.

 Родилка умря на операционната маса преди секцио, бебето й също не оцеля Виж още

" Прекара доста лек COVID-19 в същото поделение, под наблюдаване от същите доктори и аз мислих, че те са наясно, че тя е прекарала ковид и може би ще вземат някакви други такива по-специални ограничения ", споделя още Златарски.

От болничното заведение няма да разясняват повече тематиката, до момента в който не станат ясни аргументите за гибелта на майката и на бебето, както и резултата от Медицинския одит.

През март в болничното заведение в Благоевград умря 42-годишна бременна жена с COVID-19.

В информация, поискана от bTV, от Агенция Медицински контрол споделиха, че инспекторите са ревизирали МБАЛ-Благоевград и персоналния доктор на пациентката и не са открили нарушавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР