Мъжът на 42 години, който беше задържан и обвинен в

...
Мъжът на 42 години, който беше задържан и обвинен в
Коментари Харесай

Бивш данъчен задържан за изчезналите милиони за магистрала Хемус

Мъжът на 42 години, който беше арестуван и упрекнат в пране на пари във връзка със строителството на автомагистрала „ Хемус “, е някогашен данъчен чиновник.

Той е апетитен като индивида, получил изтеглените в брой от банки милиони левове от злоупотреби към градежа на автомагистралата, оповестява БНР.

Мъжът с букви Б.К. е арестуван по следствие на ГДБОП. Прокуратурата ще желае от Софийския градски съд да го остави за непрекъснато в ареста.

За случая първо оповестиха от Министерство на вътрешните работи, а по-късно от Софийската градска прокуратурата обясниха, че мъжът е набирал и убеждавал различни хора да станат фиктивни шефове на мрежа от компании. По техните сметки са били преведени част от парите, предопределени за Лот-5 от Автомагистрала „ Хемус “.

Мъжът персонално е придружавал фиктивните шефове при тегленията и по този начин е съумял в интервала юни-септември 2020 година с 52 транша да изтегли над 53 милиона, прецизират още от държавното обвиняване.

Според службите средствата са били изтеглени в брой от подставени лица, част от които клошари и малоимотни хора.

При показване на схемата за злоупотреби преди време от Министерство на вътрешните работи обясниха, че част от средствата са били теглени в чували и носени на незнаен, към оня миг, човек. 

Задържаният е арестуван за 72 часа в ареста на столично РПУ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР