Мъжът, който застреля Джон Ленън пред жилищната му сграда в

...
Мъжът, който застреля Джон Ленън пред жилищната му сграда в
Коментари Харесай

Убиецът на Джон Ленън: Това беше зло в сърцето ми

Мъжът, който простреля Джон Ленън пред жилищната му постройка в Ню Йорк през 1980 година, декларира пред комисията по условно предварително освобождение, че е знаел, че е неверно да убие обичания си някогашен член на “Бийтълс ”, само че е търсил популярност и е имал " зло в сърцето си ", съобщи Асошиейтед прес. 

Марк Дейвид Чапман прави тези мнения през август пред комисията, която за 12-и път му отхвърли предварително освобождение , като уточни неговото ”егоистично неуважение към човешкия живот със международни последици ”. В стенограмата, оповестена от американските управляващи в понеделник въз основата на искане за независимост на информацията, Чапман споделя, че решението да убие Ленън е било " моят огромен отговор на всичко. Вече нямаше да бъда никой ".

“Няма да упреквам нищо или никого за това, че ме е довел там ", сподели Чапман пред комисията. " Знаех какво върша, знаех, че е зло, знаех, че е неверно, само че толкоз доста желаех славата, че бях подготвен да дам всичко и да лишава човешки живот.

Чапман убива Ленън в нощта на 8 декември 1980 година , когато той и Йоко Оно се връщат в жилището си в Горен Уест Сайд. По-рано същия ден музикантът е дал подпис на Чапман върху копие от неотдавна издадения му албум " Double Fantasy ".

67-годишният Чапман споделя пред комисията: " Това беше зло в сърцето ми. Исках да бъда някой и нищо нямаше да спре това. "
Той излежава присъда, която е от 20 години до пожизнен затвор, в място за отнемане от независимост в щата Ню Йорк. През годините Чапман неведнъж се разкайва по време на чувания за предварително освобождение.

" Нараних доста хора и в случай че някой желае да ме ненавижда, това е обикновено, разбирам го ", споделя той на чуването на 31 август.

Отказвайки освобождението му, комисията загатва, че дейностите на Чапман са оставили " света да се възвръща от празнотата, която ти сътвори ". Следващото явяване на килъра на Джон Ленън пред комисията за предварително освобождение е планувано за февруари 2024 година

През юни Джон Хинкли-младши, който през 1981 година простреля и рани президента Роналд Рейгън, беше освободен от правосъден контрол, с което публично завършиха десетилетията на контрол от страна на адвокати и психиатри. Хинкли беше оневинен заради безотговорност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР