Мъжът, който вчера бе задържан в двора на КАТ -

...
Мъжът, който вчера бе задържан в двора на КАТ -
Коментари Харесай

Рекордьор: Дрогираният шофьор, който се блъсна в КАТ - Пловдив, е направил 110 нарушения

Мъжът, който през вчерашния ден бе арестуван в двора на КАТ - Пловдив след гонка с полицията е бил рекордьор по нарушавания на Закона за придвижване по пътищата

Това сподели пред публицисти районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че водачът е на 49 години и "зад гърба си " има десетки санкции, актове и фишове, както и присъди за шофиране след приложимост на алкохол.

Атанас Илиев добави, че при случая през вчерашния ден мъжът е бил под въздействието на опиати, с отнето уверение за ръководство на автомобил и в процедура на изпитателен период по условна присъда за шофиране след приложимост на алкохол.

За 21 години, откогато има шофьорска брошура, нарушителят има над 100 фиша и актове, като е остарял познайник на пътните служители на реда безусловно в цялата страна. Той е и без непрекъснато местопребиваване, сменял е адреси в доста градове, а за последно се открил в Пловдив, добави шефът на КАТ- Пловдив основен контрольор Йордан Милушев.

Във вторник към обяд мъжът отишъл в КАТ за пререгистрация на колата си, откакто на 1 януари за следващ път са му били свалени номерата и отнета книжката поради шофиране след приложимост на алкохол. На чиновниците направило усещане неговото очевидно несъответстващо държание и служителите на реда бързо, само че дискретно съставили проект да го задържат. Осигурили му специфичен кулоар към изхода, само че на излизане бил спрян.

Тогава мъжът, паникьосан, опитал да се измъкне с цялостна газ. Тъй като трасето в точния момент било блокирано с полицейска кола, той опитал да премине през бетоновите заграждения, където обаче се блъснал и затънал. Тогава се заключил в колата и почнал да крещи и заплашва, че ще се самоубие. В този миг един от служителите на реда съумял да счупи страничното стъкло, отключил колата и измъкнал дрогирания водач.

Нарушителят е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се изиска от съда непрекъснато задържане под стража, поради събитията, определящи го като потвърден рецидивист, изясни прокурорът. По думите му, има учредения за повдигането на най-малко три обвинявания и евентуално още едно – за оказаната гневна опозиция.

Възможното наказване по тези обвинявания е до три години "лишаване от независимост ", към което ще се прибавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен период мъжът за следващ път е нарушил, добави Атанас Илиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР