Мъжът, който отрови детски пюрета в магазин в Германия, продължава

...
Мъжът, който отрови детски пюрета в магазин в Германия, продължава
Коментари Харесай

Страх ме е! Не искам да повярвам, че това е истина! Това е най-кошмарното нещо, което се е случвало! Обявиха, че


Мъжът, който токсини детски пюрета в магазин в Германия, продължава да е в неопределеност. Властите са го разпознали, само че не могат да го открият. Мъжът изиска откуп от 10 млн. евро до на следващия ден. В противоположен случай щял да токсини още хранителни артикули.  Засега казусът остава в границите на Германия. 

Етиленгликол е веществото, което мъж в Германия сложи в детски храни, а то може да бъде смъртоносно….дори и за възрастните. „ За възрастен човек е 100-150 мл, за дребни деца една чаена лъжичка е задоволителна да докара до гибел ”, изясни проф. Никола Александров. „ Мога да кажа, че съм мощно смутен, тъй като това е хранителен тероризъм ”, разяснява Богомил Николов, дейни консуматори.   Симптомите при отравяне са гадене, повръщане, а часове по-късно може да откажат бъбреците, споделят специалисти. Проф. Александров изясни, че няма по какъв начин да го отличим. 



Експертите поучават, когато купувате детски пюрета, да обърнете внимание на капачката. Тя би трябвало да е хлътнала, а при отваряне на бурканчето да се чуе присъщ гърмеж. Ако липсва подобен, това значи, че продуктът е отварян и  има мотив за терзание. От Българската организация по сигурност на храните твърдят, че у нас няма причина за паника, защото нямат постъпило предизвестие от Германия, оповестява Нова ТВ.  Междувременно мъжът, който е отровил бебешката храна към момента се търси. Предполага се, че има съизвършител. „ Трябва да имаме поради, че търсям извънредно безсъвестен причинител, който съставлява сериозна опасност за здравето на хората и е подготвен даже да убива ”, разяснява Вуве Щюрмер, зам.-началник на полицията в Констанц. „ Ако терористите се вдъхновят от този способ, нищо положително не ни чака, ние сме извънредно неподготвени ”, разяснява Богомил Николов. Ултиматумът изтича на следващия ден. Полицията в Германия приканва хората да оказват помощ за залавянето на мъжа.
 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР