Мъжът, който опита да ограби банка в центъра на Сливен

...
Мъжът, който опита да ограби банка в центъра на Сливен
Коментари Харесай

Рецидивистът, опитал да ограби банка в Сливен, е лежал в затвора

Мъжът, който опита да ограби банка в центъра на Сливен нощес, е осъждан за въоръжен обир и бягство от пандиза. Това заяви пред публицисти през днешния ден прокурор Катя Стаменова, представител на Районна прокуратура-Сливен.

41-годишният мъж е взломил витрината на банков клон на Пощенска банка малко преди 19 часа на 17 декември и незабавно е бил арестуван от полицейски патрул.

В деня на грабежа, той е хванал такси от сливенското село Сотиря с желание да обере банка, уточни прокурор Стаменова. За да строши витрината на банковия клон е употребявал бетоново блокче. Носел със себе си и чукче, с което да взломи вратата.

Прониквайки вътре, е почнал да претърсва шкафове, с цел да търси пари. Задействала се е алармата, бил е видян от очевидец, който е подал сигнал на телефон 112. Пристигнали са и служители на реда, които са го заловили до входа на банката. Предстои да се обясни каква е сумата, която е била налична в банковия клон.

Мъжът е бил съответен, обяснил е, че има потребност от пари, тъй като е незает. Той е осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения - обири, грабежи в изискванията на рисков рецидив, както и бягство от пандиза.

През 2005 година е избягал от пандиза в Стара Загора. Има ефикасни присъди за период от 8, 12 и 3 години, като последното му наказване е осем години " отнемане от независимост " през 2009 година, а е излязъл от пандиза през 2017 година. Една от присъдите е за въоръжен обир в огромни размери.

Днес ще му бъде повдигнато обвиняване за опит за взломна кражба в изискванията на рисков рецидив, ще бъде арестуван за период от 72 часа. Наказанието, планувано от закона за това закононарушение е от 3 до 15 години. Ще бъде импортирано искане до Районен съд - Сливен за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР