Мъжът, който нападна жена на оживена улица в София в

...
Мъжът, който нападна жена на оживена улица в София в
Коментари Харесай

Кой е изродът, пребил жена на улицата в София?

Мъжът, който атакува жена на оживена улица в София в понеделник, се оказа остарял познайник на полицията. Неговото име е Орлин Станиславов Гигов.

Вчера в обществените мрежи бяха публикувани фотоси на мъж, който по думите на очевидци е нанесъл поредност от удари в лицето на дамата. Престъплението е осъществено на 13 юли към 23,30 ч. Хората, които се намесват, с цел да оказват помощ на потърпевшата, звъннали незабавно на 112. От Спешна помощ в " Пирогов " потвърдиха, че дамата е била превозена в лечебното заведение, само че преди да бъде изяснено здравословното ѝ положение, си е тръгнала. Тя е задгранична гражданка. 

Министерство на вътрешните работи е задържало побойника за 24 часа и е формирано досъдебно произвеждане. Пострадалата обаче е отказала да даде показания.

На 11 януари медии оповестиха разкри по какъв начин същия ип - Орлин Гигов, изхвърли гола, боса и обезобразена украинка от блок в столичния квартал " Хаджи Димитър " и по-късно се барикадира. Наложи се полицейски чиновници да водят дълги договаряния, преди Гигов да се съобщи. Тогава стана ясно, че украинката приказва едва български и била в интимни връзки с побойника. Нанесла се да живее при него два месеца преди случая.

По-късно се оказа, че украинката въобще не е първата му жертва. Преди нея същата орис последвала и друга жена, а съседите описаха, че живеел с разнообразни дами, които след време просто изчезвали. Орлин Гигов е е някогашен водач в МВР-болница. Има 4 престъпни регистрации.

Заради случая с украинката Софийската районна прокуратура повдигна обвиняване против 47-годишния мъж. Деянията на Гигов бяха квалифицирани от обвиняването като лека телесна щета и той бе арестуван за 72 часа, преди да бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

След питане на 12 депутати до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев той скри имената на служителите на реда, които потупвали по рамото насилника и го наричали " сътрудник ". В последните три часа от акцията по задържането му, минали в смешки и закачки съгласно очевидци, Гигов обяснил, че украинката е " от друго стадо ", а те са сътрудници, и служителите на реда одобрително хихикали. Казал още, че от 3дни я бие и " у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче ".

Тогава обаче се разбра, че арестуваният е престъпно проявен - за нанасяне на телесна щета в изискванията на домашно принуждение през 2021 година, кражба през 2022 година и шофиране след приложимост на опиати отново през 2022 година

В края на февруари стана известно, че за 3 години в прокуратурата са постъпили общо 10 сигнала против Орлин Гигов. По пет има формирани досъдебни производства, като по три от тях следствието продължава и има повдигнато обвиняване, а по две е " подложен краен прокурорски акт " - т.е. може следствието да е прекъснато, само че може и да следва внасянето им в съда.

Освен това Гигов е в Унифицираната осведомителна система на прокуратурата по още 5 преписки като " лице по тъжба " - т.е., против него е бил подаден сигнал и тъжба. По тези преписки не е формирано досъдебно произвеждане и не е повдигнато обвиняване. Причината е " липса на законовите предпоставки за това ". С други думи - няма задоволително доказателства, с цел да бъде измамен под отговорност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР