Мъжът, който миналата година влезе на територията на замъка Уиндзор,

...
Мъжът, който миналата година влезе на територията на замъка Уиндзор,
Коментари Харесай

В ход е процесът срещу мъж, заявил, че иска да убие кралица Елизабет II

Мъжът, който предходната година влезе на територията на замъка Уиндзор, въоръжен с арбалет, споделил на полицията, че е желал да убие кралицата, обявиха прокурори по време на днешното правосъдно съвещание, заяви Асошиейтед прес.

20-годишният Джасвант Сингх Чаил е упрекнат по Закона за държавна измяна в желание да нарани Нейно Величество кралица. Той е упрекнат и в закани за ликвидиране и владеене на нападателно оръжие.

Чаил е задържан в кралската резиденция западно от Лондон на Коледа през 2021 година, когато кралицата е била там. Прокурорите настояват, че някогашният служащ в супермаркет от Саутхемптън в Южна Англия е бил с качулка и маска и е носил зареден арбалет. Те настояват, че той е споделил на полицейски чиновник: " Тук съм, с цел да убия кралицата ", преди да бъде окован с белезници и задържан.

Прокурор Катрин Селби съобщи, че оръжието " Supersonic X-Bow ", за което се твърди, че е носено от Чаил, е имало капацитет да аргументи " съществени или съдбовни пострадвания ".

Обвинението твърди, че Чаил е желал да отмъсти на английското общество за отношението му към индийците и е изпратил видеоклип на към 20 души, в който твърди, че ще убие кралицата.

За да се приближи до кралското семейство, той се е опитал да се причисли към английската войска и към полицията на министерството на защитата, настояват прокурорите.

Чаил участва отдалечено за чуването в сряда в лондонския Уестминстърски магистратски съд от Броудмур, психиатрична болница с висока степен на сигурност. От него не беше поискано да направи самопризнание и беше подредено да остане арестуван до идващото му явяване в съда на 14 септември.

Обвиненията против него не се преглеждат като за терористично закононарушение, съобщи Селби, представен от Българска телеграфна агенция.

Обвиненията по Закона за държавна измяна от 1842 година са необичайност. През 1981 година Маркъс Сарджънт е упрекнат по този закон, откакто стреля с халосни патрони по кралицата, до момента в който тя яздеше на кон по време на церемониал в Лондон. Той се призна за отговорен и беше наказан на пет години затвор. Последното лице, наказано по обособения и по-строг Закон за измяната от 1351 година, е Уилям Джойс, пропагандатор на нацистка агитация по време на Втората международна война, прочут като лорд Хоу-Хоу. Той е обесен за държавна измяна през 1946 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР