Мъжът, който хвърли взривно устройство на територията на посолството на

...
Мъжът, който хвърли взривно устройство на територията на посолството на
Коментари Харесай

Бивш юговоенен с награда от Милошевич е атентаторът срещу US посолството

Мъжът, който хвърли взривно устройство на територията на посолството на Съединени американски щати в черногорската столица Подгорица тази нощ, е бил някогашен боен в югославската войска, оповестява македонският „ Вести “. В профила си във Facebook нападателят, който след това се самоуби, е написал, че е някогашен боен, награждаван за заслуги от някогашния югославски деспот Слободан Милошевич през 1999 година и е срещу участието на Черна гора в НАТО.

Името му е Далибор Яукович, на 43 години. Роден е в Кралево, живял е в Подгорица.

Както БЛИЦ заяви, мъжът, който хвърли ръчна граната в посолството на Съединени американски щати в Подгорица, се е самоубил незабавно офанзивата, осведомиха от черногорското държавно управление в Туитър.

Самоубийството е осъществено с взривно устройство в 0:30 ч. пред посолството. Непосредствено преди този момент индивидът хвърли друго взривно устройство към посолството, най-вероятно ръчна граната.

На уеб страницата си посолството на Съединени американски щати в Подгорица предложи на американските жители да заобикалят региона. Временно се прекратява и издаването на визи.


Националната телевизия по-рано заяви, че тялото на нападателя е превозено до профилирана институция за определяне на самоличността му.

Няма други жертви, с изключение на Яукович. Мотивът за нападението остава неразбираем.

Редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР