Мъжът, който бе обвинен, че е пребил лекарка от Спешното

...
Мъжът, който бе обвинен, че е пребил лекарка от Спешното
Коментари Харесай

Само в BulNews! Проговори мъжът, обвинен в насилие над лекарка от Спешното в Монтана

Мъжът, който бе упрекнат, че е пребил лекарка от Спешното на болничното заведение в Монтана, пожела да опише цялата преживелица от ужасната за него и фамилията му Бъдни вечер.



Венцислав Венчев и брачната половинка му Снежана, са от Портитовци, само че работят в София. Децата им живеят при родителите на мъжа, защото учат в Монтана и се виждат с тях единствено през почивните дни. Венцислав и Снежана се прибрали в монтанското село за празниците. По негови думи, на Бъдни вечер, таман седнали на трапезата, когато 17-годишният му наследник Кевин получил припадък. Момчето си глътнало езика и почнало да се гърчи, което наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ. Според родителите на детето колата за спешна помощ пристигнала стремително на адреса, а майката към този момент била извадила езика на Кевин и той се бил посъвзел. Въпреки това медиците прегледали младежа и го транспортирали към Спешното на болничното заведение в Монтана. Когато влезнали вътре, докторът, който бил с колата за спешна помощ, разговарял с доктор Атанасова, която го попитала „ какви са тия “ и какво е станало на адреса, на който е ходил екипът. Медикът разказал на дежурната лекарка, че момчето е получило припадък и си е глътнало езика, а майка му Снежана е реагирала съответно и е съумяла да го избави. Според Венцислав на описа доктор Атанасова реагирала остро и декларирала, че родителите на Кевин са „ малоумници “.
„ Аз и брачната половинка ми бяхме пред вратата и чухме целия диалог сред двамата доктори. Ядосахме се, че сме пристигнали да помогне на детето, а тя ни наскърбява, само че си замълчахме, с цел да обърне внимание на Кевин и да го прегледа “, описа пред наш кореспондент Венцислав Венчев.
По думи на родителите на младежа в дежурния кабинет нямало пациенти, а близо 10 минути по-късно доктор Атанасова излязла в коридора при тях с въпроса „ За кво сте тука, бе? “. Притесненото семейство обяснило обстановката и лекарката им споделила да изчакат. 
„ След 15-тина минути излезе още веднъж и ни сподели, че с детето може да влезе единствено единият родител и влязох аз “, описа още бащата.
„ Попита сприхаво Кевин „ какво ти е, бе “, а той изплашен ѝ сподели, че не усеща добре и не помни какво е станало, само че сме му споделили, че е примрял “, твърди Венцислав.
Бащата описа, че доктор Атанасова предиздвикала младежа да се изплези и го попитала дали го боли стомаха, а по-късно му споделила, че му няма нищо и ги изгонила да си вървят. По думи на Венцислав той нееднократно ѝ обяснил, че са обезпокоени от случилото се и желаят да се създадат по-обстойни прегледи на детето, защото очевидно има проблем в здравословното му положение.
„ Докторката ми сподели, че не би трябвало да я изучавам по какъв начин да си прави работата, защото тя е здравното лице и ни сподели да изчезваме, тъй като няма желание да се занимава с нас “, споделя още бащата на детето.
По негови думи, тогава той се ядосал и хванал дамата за престилката, като още веднъж декларирал, че желае детето му да бъде прегледано, с цел да се откри от кое място идва казусът. 
„ Категорично декларирам, че не съм удрял лекарката. Аз съм мъж 80 кг, а тя е стара жена. Не бих посмял да го направя. Ядоса ме отношението ѝ към нас “, споделя Венцислав.
По думи на бащата, откакто я сграбчил, доктор Атанасова почнала да кълне Кевин и да наскърбява него и брачната половинка му, която се ядосала и почнала да блъска по вратата.
„ Пожела ни да му се разпилян очите, задето лъжем, че е имало спазъм. Не мисля че е обикновено сходни думи да излизат от устата на доктор, който е положил клетва да оказва помощ на всеки, нуждаещ се, още повече да приказва по този метод на родители, чието дете до преди няколко минути е щяло да почине “, безапелационен е Венцислав Венчев.
След като завършила разправията сред родителите на 17-годишния младеж и докторката, в Спешния център пристигнали сотаджии и служители на реда. Според Венцислав те разговаряли с него и декларирали, че не са сюрпризирани от сигнала, който са получили. По думи на Венцислав, пристигналите на място екипи разказали, че постоянно имат проблеми със същата лекарка и сходни случки не са необичайност.
„ След случилото се доста хора се свързаха с мен. Споделиха ми, че са имали сходни обстановки със същата лекарка и не са удовлетворени от отношението ѝ. Хора от селото описват, че тя не е фамилна и няма деца, а живее с няколко котки, което може би предизвика това нейно поведение “, сподели още бащата на детето.
Веднага откакто стана ясно за случката, в обществената мрежа започнаха да „ валят “ отрицателни мнения против доктор Атанасова, което подсказва, че най-вероятно в действителност има проблем в нейното поведение с пациентите и техните близки.
Родители на момчето са безапелационни, че ще си търсят правата в съда и упорстват виновните институции да създадат нужните инспекции и да вземат ограничения по отношение на нападателно настроената лекарка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР