Мъжът има сериозни проблеми с психиката си. Бих определил негавото

...
Мъжът има сериозни проблеми с психиката си. Бих определил негавото
Коментари Харесай

Защитникът на Червения пират: Може да е бил подлъган срещу чанта със скъпа луканка и марково сирене

Мъжът има съществени проблеми с душeвността си. Бих определил негавото положение като биполярно разстройство, само че въпреки всичко би трябвало психиатър да се произнесе. Определено той е развил някакво психологично сстрадание, когато неговите родители са се развели, оттова стартира отчуждаване. Направи ми усещане, че той заобикаля действителността и се връща към ученическите си години, когато е имал комфорт и уют. 

Това коменнтира пред Нова тв юристът на Илко Захариев, станал известен като Червения пират  - Георги Георгиев. 

В заканите, за които е арестуван, има политически послания - да се вкарат в пандиза някогашни кметове, има някаква фиксация и откъм арбитър Цариградска. И във връзс това, което се случва след гибелта на Нотариуса и разкрития за правосъдната система, може би този човек е бил брутално употребен, с цел да се неглижира тази обстановка пред обществото. Не отхвърлям вероятността и той да е съпричастен, т.е. допустимо е някой да му е повлиял, разяснява юристът. 

Той няма една стотинка в себе си. Задържан е с три чанти с книги, съществени книги -- Шекспир, Смит, Адамс. Когато го попитах дали да му донеса нещо в ареста, той сподели, че единственото, което му е нужно е дебелия том на Шекспир, описа бранителят.



Доколкото знам у него са открити електронните устройства, от които са отправяни заканите, само че не е установеноо дали сега на отправянето им тези устройства са били у него. Аз тук ще упорствам пред проверяващите това да се обясни. Най-вероятно делото против клиента ми ще бъде прекъснато, само че дано не забравяме тематиката и историята се разнищи до край, уточни той.

Той ми сподели, че тези устройства ги е взел от резервоар в мола за електронни боклуци, а татко му удостовери, че той от време на време е взимал от там устройства и ги е предавал по сервизите против някакви пари. Важно е да се откри къде са били тези апарати преди изпращането на имейлите, разяснява той.

 Той е неприспособим за задачите на наказателното призводство и може би тъкмо поради това е определен да е притежател на тези електронни устройства. Възможно е даже да е бил принуден да ги напише тези закани. Когато отидох да му взема багажа, с който е арестуван. Освен чантите с книги имаше и една чанта, цялостна с храна. Там имаше маркова луканка няколко щафети, влиятелна марка сирена. За човек, който няма една стотинка в джоба си това малко ми се стори съмнително. Не единствено, че става въпрос за скъпи артикули, само че и количеството беше много. Той няма къде да ги съхранява тези храни, защото е друмник. Той си поддържа хигиената в един топъл извор в региона на Железница. Възможно е някой да му я е дал. Той е елементарно манипулируем, добросърдечен. Още когато ме извикаха за негов длъжностен бранител, единствено след минута той подписа цяла купчинка с документи напълно безрезервно. Така че съгласно мен би подписал всичко, разяснява бранителят. 

Срещу него има аналогично дело за други закани, само че стилът е напълно друг. Докато тук приказваме за чисто политически послания и закани, в предходното дело той е изпращал имейли с чисто житейски послания. Той си живее в някаква негова паралелна галактика, разяснява той. 

Не изключвам вероятността той да е изкупителна жертва, добави той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР