Мъжът и жената, които са в критично състояние в болница

...
Мъжът и жената, които са в критично състояние в болница
Коментари Харесай

Отново „Новичок“ във Великобритания?

Мъжът и дамата , които са в сериозно положение в болница в британското графство Уилтшър , са били изложени на нервнопаралитичния сътрудник " Новичок " , заяви английската полиция, представена от международните организации. Това е същото вещество, което бе употребявано при офанзивата против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, напомня Ройтерс.
 
Мъжът и дамата, и двамата английски жители, бяха открити в сериозно положение в събота вечерта в дома им в Еймсбъри , на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени Скрипал и щерка му Юлия.
 
" След изследването на проби мога да потвърдя, че мъжът и дамата са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество " Новичок " , несъмнено като същото нервнопаралитичното вещество, с което бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал ", заяви ръководителят на контраразузнаването Нийл Басу, представен от АП.
 
 БГНЕС

Местната полиция дефинира случая като " тежък случай ". Според полицията няма разследващи данни двойката да е нападната съзнателно и нищо в биографиите им не допуска те да са били цел на офанзива. Все още не се знае по какъв начин е било пренесено нервнопаралитичното вещество, допълниха силите на реда.-->
 
По думите на Басу не е ясно дали има връзка сред случая в Еймсбъри и Скрипал. Близо 100 чиновници на частите за битка с тероризма работят по делото. Полицията е отделила минимум пет обособени зони, в това число парк и неподвижен парцел в Солсбъри, както и аптека и баптистка църковна постройка в Еймсбъри, добавя Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР