Мъжът е осъден също да заплати на един от пострадалите

...
Мъжът е осъден също да заплати на един от пострадалите
Коментари Харесай

Вкарват в затвора шофьор на бус за тежка катастрофа

Мъжът е наказан също да заплати на един от потърпевшите обезщетение за неимуществени вреди в размер на 6000 лв. и общо 7100 лева за правосъдни разходи.

Петър С. е приет за отговорен за това, че на 2 май 2014 година в региона на град Сливо поле, при ръководство на рейс, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като лидер не е направлявал непрестанно пътното транспортно средство, което ръководи, при което е предизвикал по несъобразителност гибел на двама души и междинни телесни повреди на шест пасажера.

Микробусът "Мерцедес Спринтер ", с общо 19 места, потеглил по разписание от Централната автогара в Русе към Силистра. Докато пътували, пътничката, която седяла директно зад водача се оплакала, че е доста горещо и й е станало неприятно и помолила обвинения за пресен въздух, като станало ясно, че тя не знае по какъв начин да настрои климатика, ситуиран тъкмо над седалката й.

Опитвайки се да помогне на дамата, водачът Петър С. извъртял тялото си леко обратно, като опитал с ръка да настрои климатика на пътничката. В момента, в който погледнал обратно, придвижването на буса станало несигурно и той изхвърчал от пътя.

Бусът навлязъл в канавката и се преобърнал два пъти през тавана си. В резултат на преобръщането, се счупили и изпаднали от местата си всички стъкла, дясната странична врата се откъснала и паднала, счупило се и предното обзорно стъкло.

Две от пътничките починали на място, а останалите получили разнообразни пострадвания.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР