Мъжът, арестуван за убийството на Шиндзо Абе, бил убеден, че

...
Мъжът, арестуван за убийството на Шиндзо Абе, бил убеден, че
Коментари Харесай

Съседи на убиеца на Шиндзо Абе: Той е саможив и мълчалив човек


Мъжът, задържан за убийството на Шиндзо Абе, бил уверен, че някогашният министър председател на Япония е обвързван с религиозна група, разорила финансово майка му. Това пишат през днешния ден локални медии, като се базират на полицията, съобщи Ройтерс.

Безработният 41-годишен Тецуя Ямагами, някогашен боен, е обвинен, че се е доближил в тил до Абе и е създал два изстрела със самоделно оръжие. Нападателят бе хванат от служители на реда покрай мястото на престъплението.

Съседи на Ямагами споделиха за Ройтерс, че той бил необщителен и не разговарял. Според организация Киодо, цитираща източници от следствието, той вярвал, че Абе е последовател на религиозна група, на която майка му била направила " голямо подаяние ". Вестник " Йомиури " и други японски медии настояват, че стрелецът бил споделил пред полицията, че поради дарението майка му се разорила и той отмъстил за нея. Казал бил още, че от месеци подготвял покушението и дори обмислял дали да не направи бомба, добавя тв канал ЕН Ейч Кей.

Медиите не посочват религиозната организация, разгневила нападателя. Полицията отхвърли да разяснява изявленията, уточни Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР