Мъж застреля петима, сред които и 8 годишно дете, в

...
Мъж застреля петима, сред които и 8 годишно дете, в
Коментари Харесай

Мъж застреля петима души в Тексас, властите го издирват

Мъж простреля петима, измежду които и 8 годишно дете, в Кливланд, щата Тексас. Предполага се, че причина за стрелбата е забележка към нападателя да приключи упражненията си по пукотевица с полуавтоматично оръжие. Заподозреният към момента се търси.
Сигналът за пукотевица е получен късно вечерта в събота. Пристигналите на място откриват гибелта на четирима възрастни и дете. Две от жертвите - дами, са съумели с телата си да защитят други две деца. Всички починали са от Хондурас. В момента на случая в къщата е имало 10 души.
" Всичко стартира по здрач. Мъжът излиза, стреля към земята и във въздуха. Прострелвал е пушката си. След това, господинът от прилежащата къща излиза и споделя, че имат малко дете и то се пробва да заспи. А стрелецът споделя, че къщата е негова благосъстоятелност и ще прави там каквото си пожелае. Съседът се прибира в дома си. В идващия миг нападателят нахлува пушка в двора ", изясни Грег Кейпърс, шериф на окръг Сан Хасинто.
По информация на полицията хипотетичният причинител е 38-годишният мексиканец Франсиско Оропез. Той се търси. Властите предизвестяват, че е въоръжен и рисков. В търсенето на Оропез, за който се допуска, че се укрива в гориста околност покрай Кливланд, вземат участие кучета и дрон.
" Да, и преди сме получавали сигнали за сходно държание на обвинения. Не мога да кажа тъкмо какъв брой пъти е идвала полицията на този адрес ", разяснява шерифът Грег Кейпърс.
Съседите описват, че кварталът не е безвреден и че пукотевица се чува постоянно.
" Навсякъде в този квартал се стреля. Винаги звъним на полицията, само че те нищо не вършат. Особено по празници и в почивните дни - постоянно се стреля. Така че, да, нощес чух стрелбата, само че си помислих, че е обикновено, а не че се случва нещо ", сподели Вероника Пинеда.
Само преди няколко дни, също в Тексас, след пукотевица по време на младежко празненство, бяха ранени девет души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР