Мъж, запалил къща на значителна стойност - 118 456 лева,

...
Мъж, запалил къща на значителна стойност - 118 456 лева,
Коментари Харесай

Условно наказание за мъж, запалил къща за над 118 000 лв. в добричко село

Мъж, запалил къща на забележителна стойност - 118 456 лв., в село Батово, ще изтърпи наказване " отнемане от независимост " за три години при петгодишен изпитателен период, оповестиха от съда.

Присъдата е наложена след утвърдено съглашение сред обвинения и прокуратурата. При палежа, осъществен на 12 септември 2021 година, е имало заплаха огънят да се разпростре и върху икономически постройки в урбанизираната зона на селото.

Нанесените обилни вреди на къщата доближават 32 658 лв., като направеният ремонт след палежа е надхвърлил 50 000 лв.. Запалената жилищна постройка е била благосъстоятелност на дамата, с която той живеел на брачен начала.

Споразумението е реализирано откакто обвиненият е възстановил породените имуществени вреди. Мъжът се признава за отговорен и по повдигнато му обвиняване, че на 14 септември 2021 година е управлявал лек автомобил в балчишкото село Оброчище с централизация на алкохол в кръвта 2.52 промила, което е открито с техническо средство от органите на реда.

Мъжът е лишен от правото да ръководи моторно транспортно средство за година и половина. Одобреното от Окръжния съд съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР