Мъж замери с яйце френския президент Еманюел Макрон, докато той

...
Мъж замери с яйце френския президент Еманюел Макрон, докато той
Коментари Харесай

Мъж замери Макрон с яйце

Мъж замери с яйце френския президент Еманюел Макрон, до момента в който той посещаваше в понеделник ресторант и хотелски панаир в югоизточния град Лион. Яйцето удари рамото му, само че отскочи, без да се счупи, съобщи Агенция " Франс прес ".

Нападателят беше бързо арестуван и изведен от стаята, като Макрон сподели, че ще се опита да приказва с него по-късно.

" Ако има какво да ми каже, дано пристигна “, сподели Макрон на Международния панаир за хранене, хотелиерство и храна (SIRHA). " След това ще отида да го видя. “

Това събитие внесе ужас в топлия банкет от страна на посетителите на панаира за президента-центрист, не на последно място, откакто той разгласи, че бакшишите за заведения за хранене, платени с кредитна карта, към този момент няма да се таксуват с налог.

Яйцата от ядосани протестиращи са постоянно срещана " опасност “ за френските политици и Макрон не прави изключение. Когато той към момента беше претендент за президент през 2017 година, яйце се взриви в главата му по време на посещаване измежду тълпата на националния селскостопански панаир в Париж.

Съвсем неотдавна един мъж го зашлеви по лицето, до момента в който той се ръкуваше с доброжелатели в южния град Валенс през юни. 28-годишният мъж, който съобщи пред съда, че съчувства на антиправителствените митинги на " жълтите жилетки “ през 2018 и 2019 година, беше наказан на четири месеца затвор.

Очаква се силите за сигурността на Макрон да бъдат нараснали през идващите месеци, защото центристкият водач умножава обществените си изяви преди необятно предстоящата акция за преизбиране. Досега той не е заявил публично кандидатурата си за следващия петгодишен мандат, гласуването за който е идващия април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР