Мъж загина в пожар в печално известен мигрантски лагер в

...
Мъж загина в пожар в печално известен мигрантски лагер в
Коментари Харесай

Пожар в мигрантски лагер в Южна Италия, има загинал

Мъж почина в пожар в печално прочут мигрантски лагер в Южна Италия. Случаят накара министъра на вътрешните работи Матео Салвини още веднъж да обещае, че ще разчисти мястото, съобщи ДПА.

По данни на организация АНСА починалият в лагера в Борго Мецаноне (в югоизточната област Пулия) е 26-годишен претендент за леговище от Гамбия с отхвърлена молба. Фаталният пожар може да е бил провокиран от късо съединяване вследствие на някоя от многото противозаконни връзки с електропреносната мрежа, които се употребяват от лагера, добавя италианската организация, предава Българска телеграфна агенция.

" Тази покруса удостоверява, че огромните селища на чужденци, било то законно или нелегално пребиваващи, които наследихме от левицата, бяха и не престават да бъдат проблем ", сподели Салвини. " Наш дълг е да възстановим сигурността, реда и законността, продължавайки с упражняването на надзор, разчистванията и постепенните извеждания ", добави вътрешният министър, който е водач на крайнодясната и антимигрантска партия " Лигата ".

През последните месеци спонтанните мигрантски постройки в Борго Мецаноне, издигнати покрай формалния център за настаняване на претенденти за леговище, бяха отчасти разчистени с булдозери.

Много от живеещите там хора са наемани нелегално и се прехранват като служащи в селското стопанство, като част от бизнес, следен от локални мафиотски групи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР