Мъж, задигнал дарения за болно дете, ще лежи три години

...
Мъж, задигнал дарения за болно дете, ще лежи три години
Коментари Харесай

Мъж, задигнал дарения за болно дете, ще лежи три години в затвора

Мъж, отмъкнал дарения за болно дете, ще лежи три години в пандиза. Престъплението е осъществено на 12 юли 2021 година в магазин в София, където била сложена кутия за събиране на пари за болното дете.

Преди мъжът да напусне обекта касиерка забелязала неналичието, приканила причинителя да върне парите и тръгнала след него. Минути по-късно обвиняемият е арестуван от мъж, чул касиерката да вика.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото Н.М. е осъждан на ефективно за идентични действия, оповестява Нова тв.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по няколко члена:

- за кражба, която съставлява рисков рецидив с наказание лишаване от независимост от 2 до 10 години;

- за кражба, която е извършена посредством разрушение, разваляне или подкопаване на загради, крепко направени за отбрана на лица или парцел. Наказание - отнемане от независимост от 1 до 10 години;

- за кражба, чрез отнемане на чужда движима движимост от владението на различен, без негово единодушие с желание незаконно да я присвои. Наказанието е лишаване от независимост до 8 години;

- за закононарушения, представляващи рисков рецидив, когато деецът извърши закононарушението, откакто е бил осъждан 2 или повече пъти на отнемане от свобода;

- за опит за осъществяване на съзнателно закононарушение, при което деянието не е довършено или въпреки и да е довършено, не са настъпили плануваните в закона и желани от дееца общественоопасни последствия на това закононарушение.

СРС призна обвинения за отговорен по повдигнатото му обвиняване и наложи на Н.М. наказване „ отнемане от независимост “ за 3 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен строг режим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР