Мъж взе няколко души за заложници в магазин в оживен

...
Мъж взе няколко души за заложници в магазин в оживен
Коментари Харесай

Похитител взе заложници в Германия, полицията го е ранила след стрелба

Мъж взе няколко души за заложници в магазин в многолюден търговски регион в Германия. Наложило се е полицията да стреля по него, заяви Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Похитителят се е опитал да напусне магазина дружно със пленник и да избяга, когато служителите на реда произвели няколко изстрела по него. Мъжът е ранен и е настанен за лекуване в болница.

Според публично известие заложническата криза е зародила към 18:45 ч. wчера в южния немски град Улм. Органите на реда затвориха централния площад „ Мюнстерплац “ и отделиха периметъра към него поради интервенцията. Евакуирано беше кметството, а служителите на реда връщаха жителите, които желаеха да преминат през региона.

Подбудите на мъжа към този момент не са ясни. Всички заложници са невредими. Според проверяващи единствено полицията е стреляла.

„ Преценихме, че причинителят е въоръжен и че съставлява сериозна заплаха “, съобщи прокуратурата след края на заложническата рецесия.

Според ДПА похитителят е тежко ранен. Предполага се, че той е военнослужещ от немските въоръжени сили. Носел е със себе си неизяснен брой късо-и дългоцевни оръжия.

Говорител на органите на реда сподели, че към този момент няма опасност за обществеността. Разследването е поето от регионалното отделение на Федералната престъпна полиция на Германия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР