Мъж във Вирджиния беше осъден на 65 години затвор за

...
Мъж във Вирджиния беше осъден на 65 години затвор за
Коментари Харесай

Как хванаха изнасилвача на българка във Вирджиния?

Мъж във Вирджиния беше наказан на 65 години затвор за две изнасилвания на спасителки на басейн. Една от жертвите е била българска студентка на лятна бригада през 2016 година Как тъкмо полицията хваща 39-годишния Джеси Бйерк е като епизод на престъпния сериал CSI, предава.

След 2 години на безуспешно търсене, полицията употребява нова технология на анализиране на ДНК, показваща родословното дърво на човек, и обществена база данни с ДНК, до която достъп има всеки.

Останалото е добра престъпна работа, ровене в боклука, събиране на използвани сламки и данни от мобилния телефон на обвинения.

През 2016 година 24-годишната българка работела като спасителка на басейн в Александрия, Вирджиния (предградие на столицата Вашингтон). Бйерк отишъл при нея и й споделил, че предходния ден си не запомнил джапанките. По-късно се върнал със същата молба - да ревизират още един път за сякаш изчезналите джапанки. Когато тя го отвела до стаята, където се съхраняват изгубените движимости, мъжът извадил револвер и я изнасилил.

Според полицейския отчет момичето почнало да крещи, а Бйерк й споделил: - " Престани да крещиш или ще те гръмна в устата. "

Той предиздвикал българката да коленичи и по-късно завързал ръцете й зад тила със свинска опашка. Запушил устата й със салфетка, с цел да не крещи, и си поставил сини латексови ръкавици. Изнасилвачът наредил на момичето да не го гледа и тя си затворила очите.

Той я съблякъл, почнал да я целува по гърдите, стиснал я за гърлото и блъснал няколко пъти по главата, след което я изнасилил.

Българката описа историята си пред съда посредством видео. Казва, че преди закононарушението е била мечтателка .

" Сега нямам доверие в нищо. Това беше последният ден от моя същински живот. Никога няма да не помни тези думи: " Ще те изнасиля, убия или и двете ", описа пред съда българката.

" Мислех, че най-лошото е да умра. Не е. Много по-лошо е да пребивавам с това ", споделя жертвата.

Тя е била студентка по медицина, пристигнала на лятна бригада в Съединени американски щати. След изнасилването се обадила на приятеля си. Полицията я намира полугола, а ръцете й били посинели от мощното пристягане със свинската опашка.

При последвалия обзор лекарите съумяват да вземат ДНК материал на изнасилвача.

Именно той ще се окаже основен, само че едвам след двугодишно следствие, което удря на камък.

Българката разказва нападателя си като слаб мъж, на възраст от 35 до 40 години и висок малко над 1,8 м.

" В идващите 2 години полицията взима ДНК проби от деветима други мъже ", сподели в съда прокурор Джесика Смит, в това число и от мъж, който купил сини латексови ръкавици от Home Depot в деня на изнасилването.

Той бил посочен от майка си като евентуален причинител на закононарушението.

" Този съответен случай провокира доста боязън в нашата общественост ", сподели шефът на полицията в Александрия Майкъл Браун. - Ние в никакъв случай не се отказахме, само че бяхме в задънена улица. "

До 2018 година, когато полицията се свързва с лабораторията Parabon NanoLab. Те към този момент са употребявали тяхната технология, с цел да бъде открит и задържан така наречен Golden State Killer, който през август беше наказан за 13 убийства и 13 изнасилвания, осъществени през 1975-1986 година

Лаборантите от Parabon вършат разбор на ДНК-то на изнасилвача, взето от тялото на българката, и проучват родословното му дърво. После го съпоставят с данните в обществения уеб страница GEDMatch.com, с цел да открият родственици на причинителя.

Системата им дава едно име - Джеси Бйерк.

Резултатът се базира на ДНК от братовчеди на мъжа от двете страни на родата.

След това полицията взима позволение от съда, с цел да получи данните от мобилния му телефон. Те демонстрират, че в деня и часа на закононарушението е бил в региона на басейна.

Следват няколко дни на следене, в които взимат бирени бутилки, кутии от безалкохолно и обелка от ябълка от неговия отпадък и две употребявани от него сламки от ресторант.

От тях съумяват да извлекат ДНК. Заключението - има възможност 1 на 7,2 милиарда той да НЕ е причинителят на закононарушението.

Следва арест. Той признава и за друго обезчестяване - още веднъж на спасителка през 2014 година във Феър Факс, Вирджиния.

На мобилния телефон на Бйерк управляващите разкрили, че той е търсил публикации по какъв начин работи генеалогията и по какъв начин се употребява за разкриването на остарели изнасилвания. Той е употребявал разнообразни технологии, с цел да изтрие от телефона си тези публикации и данните за него от интернет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР