Мъж във Великобритания е диагностициран с гонорея, проявяваща особености, много

...
Мъж във Великобритания е диагностициран с гонорея, проявяваща особености, много
Коментари Харесай

Супер гонорея – появи се най-тежкият случай досега


Мъж във Англия е диагностициран с гонорея, проявяваща особености, доста разнообразни от тези при общоприетите случаи. Неговият се разказва като най-сложният до момента случай на супер гонорея , устойчива на общоприетото лекуване .

Въпросната супер гонорея не е посочила наклонност към повлияване от двата вида антибиотици, които се назначават като първи избор при този вид инфекции. Това са азитромицин и цефтриаксон , а до момента в международен мащаб няма документиран случай на гонорея, устойвива и на двата антибиотика по едно и също време. Учени от Световната здравна организация и Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите са единомислещи, че това е случай от нов вид, показващ гонореята във тип, чужд до момента.

Учените от години предизвестяват за риск от поява на гонорея, резистентна на антибиотици , защото лекуването на тази полово излъчен аинфекция ставаше все по-трудно и дълготрайно през последните години.

Установено е, че заразяването на мъжа е станало след полов контакт с жена преносител на супер гонореята в страна от Югоизточна Азия. За момента той се лекува с нов вид синтетичен антибиотик, а резултатите, че най-малко той ще повлияе устойчивите бактерии, са обнадеждаващи. Продължават и изследванията за определяне на възможни нови случаи на хора, проявяващи същите признаци.

Причина за развиване на гонорея е заразяването с бактерии от типа Neisseria gonorrhoeae, а главен път за преместване на болестта е необезопасеният секс. Дори дълго време след заразяване може да не се появят никакви признаци, само че гонореята дава доста съществени затруднения с времето. Сред тях са неплодородие и епидидимит ( болки в тестисите ) при мъжете, както и хронична тазова болежка при дамите. Освен това инфекцията се предава от болна майка на плода.

Свързани публикации.. Гонорея – модерни способи за диагностика 0 Имунитет: Има ли отбрана против гонореята? 0 Ибупрофенът въздейства на тестисите при мъжа 0

Резистентността на бактериите към антибиотици ускорява неведнъж риска от поява на сходни затруднения.

Като краен стадий от развиването на нелекувана или устойчива на антибиотично лекуване гонорея се стига до отравяне на кръвта с заплаха от съдбовен излаз.

Диагностицираният случай на супер гонорея ще даде отговор на един доста значим за момента въпрос пред учените – ще станем ли очевидци на първи случай на супер резистентна гонорея , устойчива на всички видове антибиотици, или време за здравна реакция към справяне с подлата облест към момента има?
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР