Мъж в тежко състояние е каран два пъти с линейка

...
Мъж в тежко състояние е каран два пъти с линейка
Коментари Харесай

Болницата във Видин отказа да лекува пациент в тежко състояние

Мъж в тежко положение е каран два пъти с кола за спешна помощ в незабавното поделение на видинската болница в границите на три дни, само че там отказали да го прегледат. Човекът твърди, че са му споделили да си върви, тъй като няма доктор, който да му помогне.

След следващия несполучлив опит да откри помощ във Видин, мъжът е закаран от негови близки в монтанската болница, където е бил признат по неотложност.
С подагра, в тежко положение, без да може да се изправя в леглото даже, такива са признаците, при които околните на 61-годишния Владимир от Видин викат кола за спешна помощ и търсят лекарска помощ.

„ Закара ме колата за спешна помощ в незабавното във Видин и по-късно моят наследник ми казва” „ Баща ми не сме за тук”. „ Е, къде да отида, Ники?””, пита Владимир Първулов.
От незабавното поделение му изясняват, че във видинската болница няма експерт – ревматолог, който да го прегледа и да му помогне. Владимир се прибира вкъщи, само че болките не стихват.

„ Три дни изобщо не е ставал от леглото, всичко го боли, не може да яде, не може да пие”, споделя Евдокия Първулова, брачна половинка на Владимир.
След няколко дни околните още веднъж викат незабавен екип. Той още веднъж го транспортира до незабавното на видинската болница. Оттам отново му споделят, че не могат да му оказват помощ.

Тогава околните на Владимир го карат в монтанската болница, където е признат по неотложност.

„ Пациентът е признат в повредено общо положение, артрит, дългогодишна подагра, едни съществени болести, които имат потребност изрично от болнично лечение”, съобщи доктор Михаил Горанов, нефролог в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ – Монтана.

Екип на NOVA ревизира във видинската болница какво се крие зад тази история. Отговорът- от една година там към този момент няма ревматолог и няма кой да се грижи за пациентите при обостряне на болките.

„ Във видинската болница не е имало късмет да бъде признат, тъй като не се работи по тези пътеки-ревматологичните”, изясни доктор Ивета Найденова, пълномощник на МБАЛ „ Света Петка “ – Видин.
Според наредбите, подаграта не е незабавно положение и по тази причина пациентът не е закаран с кола за спешна помощ до друго лечебно заведение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР