Мъж в Тайван, който решил да прекара една вечер по

...
Мъж в Тайван, който решил да прекара една вечер по
Коментари Харесай

В Тайван глобиха мъж, нарушил карантината, с 33 хиляди долара

Мъж в Тайван, който решил да прекара една вечер по питейните заведения в столицата Тайпе, вместо под карантина, получи солена санкция от локалните управляващи. Той ще би трябвало да заплати 1 млн. тайвански $ (около 31 хиляди евро, 33 хиляди долара), тъй като вместо да се съобрази с наложената му възбрана да не излиза от вкъщи си решил да посети локален клуб, предава AFP, представени от БГНЕС.
Мъжът неотдавна се завърнал от наранена от ковид страна в Южна Азия и управляващите му наредили да прекара 14 дни в самоизолация. Той обаче не се съобразил със възбраната и по време на рутинна инспекция в клуб в Тайпе бил арестуван, след което получил оптималното наказване за провинението си.
" Заловените да посещават места с огромни групи хора, в които няма добра вентилация, ще бъдат изпращани в профилирани заведения и ще бъдат глобявани с до 1 млн. тайвански $ ", съобщи кметът на Тайпе Хоу Ию-Их.
Макар че Тайван се намира доста покрай първоизточникът на пандемията - Китай - в страната са регистрирани единствено 195 случая на болестта, два от които съдбовни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР