Мъж в САЩ, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза.

...
Мъж в САЩ, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза.
Коментари Харесай

Мъж, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза

Мъж в Съединени американски щати, измъчен от чести мигрени, получи изненадваща диагноза. 52-годишният мъж посетил своя доктор, откакто нормалните му мигрени се влошили, а хапчетата, които постоянно употребил, към този момент са спрели да работят, заяви БТВ.

Скенерът му разкрива, че в действителност той има яйца на тения в мозъка си. Лекарите споделят, че това е породено от неприятна хигиена на ръцете. Според тях е допустимо да е ял и незадоволително приготвен бекон.

Цистицеркозата е тип зараза, породена от яйцата или ларвите на паразита Taenia solium, прочут също като свинска тения. Консумацията на незадоволително сготвено свинско месо не може непосредствено да аргументи цистицеркоза на човек.

Случаят е отразен в здравното списание American Journal of Case Reports. Лекарите пишат, че „ може единствено да се спекулира “, че цистицеркозата на мъжа е била предадена посредством автоинфекция след „ погрешно измиване на ръцете “. Като се има поради неговата „ предразположеност към незадоволително сготвено свинско месо “, лекарите допуснаха, че се е заразил с тения самичък.

Пациентът е реагирал на антипаразитно и противовъзпалително лекарство и от този момент се е възстановил изцяло.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР